2008. szeptember 16. írta: [Brn]
"Elpusztíthatatlan medveállatka"

"Elpusztíthatatlan medveállatka"

Elképesztő hírre hívta fel a figyelmünket Kálmán a napokban! Így írt az Index szeptember 10-én:

"A magyar tudományos nyelvben a vicces medveállatka néven ismert, az ízeltlábúakkal közeli rokonságban levő állatok eddig is ismertek voltak hihetetlen túlélőképességükről (...) Az európai űrügynökség kísérletében most a medveállatkákat egy orosz műhold fedélzetén a világűrbe szállították, ahol tíz napot töltöttek a Nap ultraibolya sugátzásának, és a kozmikus háttérsugárzásnak kitéve (...) Tíz nap a földit ezerszeresen meghaladó sugárzásban, mínusz 250 fok alatt, oxigén nélkül. A kísérleti állatok több mint kétharmada túlélte. (...) Az akár másfél milliméteresre is megnövő medveállatkák a Földön mindenhol előfordulnak a Himalájától a tengerek mélyéig. Évekig kibírják víz nélkül, túlélik a mínusz 200 Celsius-fok alatti és a plusz 150 feletti hőmérsékletet, a nagy nyomást és sugárzást."

Csapatunk Medve őrshöz közel álló tagjai üdvözlik az eredményt! Az alábbi képek alapján eldönthető, hogy hasonlóság alapján melyik medve a legkeményebb...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<3 medveállatka

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr63667044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása