2008. december 20. írta: öcsiscout
Csapatkarácsony - vol. 1.

Csapatkarácsony - vol. 1.

Sziasztok!

Ma végre éreztem mennyire is jó, hogy többen vagyunk a csapatban! Kezdődött ott, hogy a mi rajunknak karácsonya volt ma.

Míg a többiek a viharos, hideg idővel mit sem törődve állomásról állomásra közeledtek Pasarétre addig én elkezdtem előkészíteni a tea-kalácsos ünnepléshez a hozzávalókat. Közben összefutok Andrissal, és újságolja, hogy a Falkának is most lesz a karácsonya, csak éppen a Kájoni házban. A teakonyhába belépve Bagesz-Kanga-Boldi trió készül az ovis misére, majd Eszter is csatlakozik hozzájuk. A DicsőSólymok is befutnak, ők őrsgyűlést tartanak Szednél.  Máté megjelenése már csak hab a tortán, a BIK-es rajnak a karácsonya a csapatszobában fog véget érni, ahogy megtudom tőle, miközben vágom a kalácsot, főzöm a teát. (A plébániai villanyhálózat nem bír ki két teafőzőt egyszerre. Kipróbáltam!:-) ).

Nem kevés izgalom mellet megérkezik az összes őrs a rajomból. (Az izgalmat a Pókbangók okozták akik rossz irányba menő buszra szálltak fel, de hát amilyen az őrsvezető..:)) Szóval karácsonyozás van, szokásos üvöltő, de amúgy jól viselkedő Menyét had, akik szépen eltakarítottak maguk után. Élénk Szürkemarhák, kik aktivitásukkal őrsvezetőjüket is felülmúlták. Nőies, csajos, ajakfényesmobiltartós Ribizlik. Virgonc, apró, de öntudatos Pókbangók...

Közben van egy kis időm. Lenézek a Bikesekhez, ahol Eszter és Máté Györgyi vezetésével nagyon hangulatosra varázsolták a csapatszobát. Volt mesekekesz (aki nem tudja mi az, azonnal vegyen egy csomaggal vagy csöngessen be Áronékhoz), igényes karácsonyfa, és gyertyafényben pompázó WOSM-liliom. Gyors betekintés, majd futottam át a Szilfába.

Alig derékig érő gyerekek hada farkaskölykökhöz képest meglepően nyugodtan és csendesen játszanak, itt az ételek terén a finom gyümölcslevek a kiemelendőek. Mindenki kapott egyenpólót, és szinte mindenkin volt egyenruha!

Kellemes karácsonyi meglepetés volt számomra ez a csapattól, azaz tőletek, egyszerre 4 cserkészprogram, mindegyiken viszonylag sokan, mindenki vidáman, élénken. Jó volt látni, hogy sokan vagyunk a csapatba. Alig várom a Rejtő-Kőrösi Cs. Sándor raj közös karácsonyát ahol a csapat másik felét is láthatom.

Áldott Karácsonyt!

Öcsi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr33834224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása