2009. február 25. írta: [Brn]
Roverek a mohácsi busójáráson

Roverek a mohácsi busójáráson

Február 21-én, farsangvasárnap rovereink közül egy válogatott csapat Mohácson járt, a hagyományos télbúcsúztató busójáráson. (A karnevál és a maskarások eredetéről nagyon röviden egy korábbi bejegyzésben.) Bár ami az utazást, a szállást, az ellátást és a hazutazást illeti, semmi sem úgy sikerült, mint terveztük, de őrsnyi csoportunk számára a Mohácson töltött nap szó szerint óriási élmény volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A baranyai városban (legalábbis tapasztalatom szerint) még sosem gyűlt össze ennyi ember a télűzésre, mint most, de hagyományőrző busóból is hihetetlenül sok volt. Egészen közelről követtük végig az eseményeket: az ágyúszóval kísért átkelést a Dunán, az első tűzgyújtásokat, a seregszemlét, majd az esti tűztáncot a főtéren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Néhány mondat Bálinttól:
"Aki arra vágyik hogy a legeslegjobb partin részt vegyen az mindenképp nézzen el egyszer Mohácsra. Spanolhatsz ronda plüss macikkal, betekinthetsz a magyar hagyományokba és örsi programként is nagyon jó mulatság. Egy előnye is van: minden évben megrendezik úgyhogy nem maradtál le semmiről."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Petra véleménye:
"Busójárás?! Jövőre is megyek! Ilyen élményekben nem sokszor van része az embernek!:) A busók nem semmi figurák... Ha nőneműből vagy, vigyázz, legalább is Légy résen! (Itt Petra arr gondol, hogy fából faragott népi [khm] vesszőkkel kergetik a lyányokat. - Barna) Na meg Barnával, Gergővel, T. Marcival, Bálinttal egy estét eltölteni... Külön élmény! Direkt jó volt ezzel a társasággal menni! Mindenkinek ajánlom, hogy jövőre menjen el, vagy ha akkor nem is, életében egyszer vegyen részt Mohácson a Busójáráson!"

Távoli ismerősökkel pózolva:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mögöttünk ég a tél:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy, a több busórájderből:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr69964732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása