2011. február 27. írta: [Brn]
Lázár Ervin raj – Téli portya 2011. (Terény)

Lázár Ervin raj – Téli portya 2011. (Terény)

 A Pókbangó őrs, a Szürkemarha őrs, a Ribizli őrs és a Menyét őrs (azaz: a Lázár Ervin raj) hétvégén tartotta hagyományosnak mondható téli portyáját, Terényben (Balassagyarmati kistérség, Nógrád megye).

Terény különleges hely, hiszen egyszer volt már itt csapatrendezvény; egészen pontosan 2003. december 28-31-ig, a terényi téli tábor. Olyan mértékben történelmi dolog ez, hogy meg is találtuk nyomait mindenkori terényi szállásunk, a helyi katolikus plébánia vendégkönyvében. Ím:

Az akkori táborozók közül a mostani cserkészraj portyáján pontosan hatan vettek részt: Ani (Cicka), Levi (Ezüstfarkas), Gergő és Barna (Medve), Zaga (Sólyom) és a látogatóba hozzánk érkezett Kálmán (Szarvas).

A 2003-as terényi téli tábor néhány életképe. Akkor negyvennél is többen voltunk. Nem lehetett könnyű, most 25-en alig fértünk. A szállás nem sokat változott.

Cute Overload rovat: a kis Zaga és a kis Levi

Gergő magyaráz – a 2011-es állapottól sem túlságosan eltérő életkép

Aktuális képösszefoglaló következik. A programunk a 2003-ashoz képest annyiban változott, hogy Woodstock helyett a palócok körül forgott a téma, más filmet néztünk, a Szürkefarkasok helyett a Szürkemarhák bunyóztak. Mindezt kicsit hidegebb körülmények között, mint egykor.


Gogo

A program pénteken a kora esti érkezés után 60 kérdés-60 válasz játék volt Ani és Laura szervezésében, majd az őrsök közötti vetélkedés jegyében a mozgáskultúrát, a legózási képességeket és a csapattörténeti tudást teszteltük. Késő este megemlékeztünk a kommunizmus áldozatairól (feb.25. az ő emléknapjuk). Szombaton félnapos kirándulásra indultak az őrsök, Szanda várába. Közben meg kellett oldaniuk néhány feladványt is. Délután Laurával kókuszgolyót készítettünk, Kálmánnal szituációs játékokat játszottunk, Gergő egy ősi palóc népszokást elevenített fel, Barna pedig lőgyakorlatot vezetett különböző eszközökkel. Este szobatábortüzet tartottunk (A Nagy Palóc Esküvő), ahol Menyét őrs operában remekelt. Este pedig a hagyományosnak mondható mozis program következett.


Szanda váránál. A rom felé vezető utat nehéz megtalálni. (Részletek a Szürkemarha őrsnél.)


Menyétek


Ribizlik


Pókbangók


Beállított kép 1.


Beállított kép 2.


Napiparancs.


Így néz ki a terényi szálláshely 2011-ben.


A nagy sikerű szombati előadások közben.

 

Köszönjük a részvételt, mi jól éreztük magunk'. Ha jól számoljuk, 2019-ben ugyanitt.

Videó hamarosan.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr542696250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása