2013. február 21. írta: [Brn]
Téli portyán a Benedek Elek raj

Téli portyán a Benedek Elek raj

benedek_portya3.jpg
Rajunk Pilismarótra ment portyázni januárban (Pió testvér szülőfalujába), ahol a helyi plébánia, cserkészszemmel nézve luxus szállásán ütöttünk tábort.

benedek_portya1.jpg
Huszonnyolcan voltunk összesen, de elkísért minket Klári és Noémi is a hétvégén, sokat segítettek nekünk! Első délután összeismerkedtünk és közösen játszottunk cserkészjátékokat a helyi cserkészcsapat egyetlen őrsével (képeken sárga nyakkendőben), majd este elsétáltunk a Duna partjára. Második nap a közelben tettünk egy rövid túrát és mivel még bőven volt hó, ezért rendeztünk egy gigantikus csúszkálást az erdőben. A szállás felé átfagyva és dideregve még betértünk egy helyi tehéntenyésztő és tejtermelő kisgazdához (mondanom se kell, hogy régen cserkész volt). Megmutatta nekünk a tejkészítő üzemet és megkóstolhattuk a saját készítésű gyümölcsjoghurtját, ami hihetetlenül finom volt.

benedek_portya4.jpg
benedek_portya7.jpg

Utolsó nap már csak pakolásra és takarításra volt idő, majd indulás előtt a katolikus templomban szentmisén vettünk részt. Nagyon jól sikerült a portya, rengeteg élménnyel és lelkesedéssel tértünk haza, hogy folytassuk a félév további részében a cserkészkedést.

benedek_portya5.jpg

benedek_portya8.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr715095426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása