2013. június 09. írta: [Brn]
Pénteki árvízi önkéntes munka

Pénteki árvízi önkéntes munka

Csapatunk tagjai pénteken is hozzájárultak az árvízi munkálatokhoz. Noha eredetileg úgy terveztük, hogy a Rómain csatlakozunk az önkéntesek csoportjaihoz, valamivel 15:00 után arról kaptunk tájékoztatást, hogy minden budapesti védekezés megoldott. Szerencsére ismét Kaczián-papa jóvoltával mikrobusszal voltunk, ezért Szentendrére telefonáltunk: kiderült, hogy korlátlanul fogadnak önkénteseket a HÉV-megálló melletti gyártelepen, ahonnan a környék homokzsák-ellátását biztosítják.

Milánnal és a pasaréti ferencesek Pió testvér vezette hetes különítményével érkeztünk meg. Velünk volt még a BIK Bölény őrsének három tagja is (Ádám, Dávid, Dini).

Négy órát dolgoztunk. Azóta sok minden történt, hogy de akkor a tapasztalat az volt, hogy bár az önkéntesek a szabályozás szerint 20:00-ig maradhatnak, a munka mennyisége indokolta a soft "polgári engedetlenséget", vagyis senkire nem szóltak, aki tovább maradt. Mivel a katasztrófavédelem éjjel-nappal dolgozik a gátakon, a korábbi napokban előfordult, hogy egy idő után nem volt már mit rakni; elfogytak a zsákok. Pénteken ezért a deponálásban segítettünk.

A szentendrei gyártelepen egyébként elképesztő sürgés volt: legalább 400 ember dolgozott a homokdombok körül. (Érdekesség: máig a védekezés 700 km-nyi szakaszán 6 milliónál is több homokzsákot mozgattak meg - ennek igen nagy részét önkéntesek.)

Nem 46-os kötelékben, de dolgozott csapatunk tagjai közül a gátaknál a hét második felében Laci és Boldi is.

Folyt.köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr335352835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása