2016. július 25. írta: [Brn]
Titkos felvételek az előtábor egyszerre kemény és zavarba ejtő hétköznapjairól

Titkos felvételek az előtábor egyszerre kemény és zavarba ejtő hétköznapjairól

Egy héttel ezelőtt ért véget a 2016-os táborunk, melyet az 5-6 évente esedékes I. Cserkészkerületi Nagytábor részeként szerveztünk meg. Lassanként csepegtetünk itt is beszámolókat, de amúgy szeretettel ajánljuk a KNT központi Facebook-lapját és blogját!

 

Az előtábor idén kiemelkedően nagy kihívást jelentett: a tábor helyszíne, Csokonyavisonta (Somogy megye) irtó messze volt, nagyjából olyan messze egyébként, mint Kadarkút, a 2011-es táborunk. Ide lebuszozni, leszállítani a teljes tábori cuccot eleve nem kis meló. Aztán nem kímélt az időjárás sem minket: meleg volt nagyon.

Máté előtáborparancsnok ugyanakkor erős építkezős csapatot szedett össze, akiknek a feladata a tábor előkészítése, a központi építmények felhúzása volt, minderre pedig 4 (négy!) napot szántak, ami nem kevés, még akkor se, ha hozzávesszük, hogy az utazás egy napot kb elvesz ilyen távolság mellett. De Máté jó kedvvel vágott neki a feladatnak, amit az alábbi fotóval igazolunk:

 

img_0066.jpg

 

A képeket amúgy Kristóf-Körte készítette.

 

Szóval az előtábori fotóanyagban bizonyítékokat találhatunk arra, hogy az előtábor nem piskóta. Például táborparancsnok-asszony is beszáll a melóba, kötözésbe, ha kell, nincs kibúvó, nem jön a táborparancsnoki szakszervezet, és menti ki. Így kötöz Mátéval vezetői asztalt:

img_0348.jpg

 

Az előtábor titkos életéhez tartozik felszereléseink egy részének kimúlása. Zsombor például annyira keményen esett neki valami fának, hogy baltánk bánta. Zsombor szomorú fejet vágott, majd szerszámot váltott:

img_0290.jpg

 

Most kicsit lazítsunk, tekintsünk meg egy képet padawan Gogóról:

img_0582.JPG

 

De még mielőtt túl sokan hinnék el, hogy az előtábor csak munka orrvérzésig, lerántjuk a leplet: NEM. Mert pl. a rendelkezésre álló vizet nem 120, csak 20 felé osztjuk, lehet garázdálkodni a babakádakkal és még sorolhatnám. Előtábor SPA, 2016:

img_0478.jpg

img_0240.jpg

 

Egyelőre ennyit Titkos felvételek az előtábor egyszerre kemény és zavarba ejtő hétköznapjairól c. bejegyzésünkből. Folyt. Köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr988913988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása