2008. szeptember 16. írta: [Brn]
Balatonvilágosság!

Balatonvilágosság!

Talán hallottátok, hogy páran körbe bicikliztük a Balatont! No, gondoltam írok Nektek egy beszámolót a balatoni körtúránkról![:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hárman (S.Ági, Laci és én - Kanga) indultunk útnak Balatonvilágosról! Első nap letekertünk Boglárra (kb. 60 km), ahol a (kissé túl buzgó) boglári csapat parancsnok, (lévén hogy csak 3an voltunk) végül nem a csapat otthonban szállásolt el, hanem a házában vendégeskedtünk, ahol csirkecombot meg egyéb finomságokat ettünk, meg megnéztünk 1 filmet az idei csapattáborukról! És 1-1 tábori pólót is adott nekünk! Úgyhogy így bepillantást nyerhettünk a csapatukba/csapattáborukba....és hát volt 1 -2 dolog, meg ötlet, amit megirigyeltünk....


A gh-juk rendezett és jól felszerelt, irdatlanul ügyelnek a higiéniára, saját Szakáccsal rendelkeznek, reggel trombita szóra kelnek, irdatlan jó közösségi sátrak, vizes tartáj, ötletes reggeli tornák..stb...
 
Aztán másnap kb 80 km-t tekertünk Ábrahámhegyre, ahol csobbantunk,pizzáztunk meg felmásztunk a kilátóba!!Aznap Laci kipróbálta az iszapfürdőt,meg összebarátkoztunk egy imádkozó sáskával, Ági táskájának bélflórája helyre zökkent..., és csatlakozott hozzánk még egy vállalkozó szellemű biciklis egyén![:
 
Harmadnap meg csak lightosan Csopakig mentünk (ez volt kb. 40 km) S.ági tovább hajtott, és aznap el is biciklizett Balaton világosra!![: Mi,Csopakon maradtunk pancsolni,főzni,borozni meg este csillagokat bámulni!


Ezen a napon majdnem csatlakozott hozzánk még egy tag, de ő kb a hatodik km után sajnos defektett kapott...és órákig kellett szerlnie a versenybiciklijét..
 
Negyedik nap pedig már csak ketten maradtunk, és Lacival eltekertünk Világosra!!(30 km)A Kenese utáni kaptatón majd kiköptük a tüdőnket, de szerencsére onnan már csak lefelé vezetett az út![:Közben hazavittünk 1- a bicikli úton bóklászó - kis teknőst, aki a Csiba nevet kapta!


Végül visszaérkeztünk Balatonvilágosra, ahol a fénykép kedvéért, véletlenül majdnem kinyírtunk egy gyanútlan peronon várakozó nő személyt...
Majd koccintottunk a vonaton!
 
 
Nekem nagy móka volt körbebiciklizni!![: Úgyhogy nagyon ajánlom mindenkinek aki még nem tette meg!!
Egész jók az utak! [1 defekttel megusztúk!] A jelölések is egyértelműek voltak, és igazából kevesebb nap alatt is "kényelmesen" körbe biciklizhető!!! (Mi kb napi 3 órát bicikliztünk!) Bogláron, és Ábrahámhegyen érdemes felmenni a kilátóba. Balatonvilágosnál pedig a bicikli útról irdatlan szép a kilátás!


No, hát képek majd később lesznek!
Üdv!

Kanga

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr61667007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása