2010. május 26. írta: [Brn]
ConCordia 2010 - Előhétvégés beszámoló

ConCordia 2010 - Előhétvégés beszámoló

A Carpatia, Tatracor, Orbis és Silesia folytatásaként idén Magyarország rendezhet közép-európai cserkésztalálkozót. Ez lesz a ConCordia, ahol képviseletben természetesen csapatunk is odateszi magát. A május 15-16-os hétvégén tartott előhétvége nehézségeiről Pethes Zsófi beszámolóját olvashatjátok. (Mivel nem kaptam/találtam képanyagot, a cikket aranyos elázott kutyával illusztráltam. - a szerk.)

A program elejéről lemaradtam, mert Kecskeméten voltam. Kilenc körül értem oda; Orsival, Zsuzsival vagyok egy őrsben, ők mesélték, hogy addig kb. semmi nem történt. Felvonták a zászlót, így láthatták, hogy mennyi magyar cserkész gyűlt össze az Adyligeti cserkészparkunkban. Este még összegyűjtöttek minket, és ki kellett töltenünk egy nyelvi tesztet, ami annyiból állt, hogy néhány alap angol szót le kellett fordítani, és ki kellett jönnie valamilyen értelmes mondatnak. Persze nem jött ki, mert a Szabó Peti elrontotta.
Aztán alvásig nem sok minden történt. Este 11-kor kerültünk a sátorba, nagyon hideg volt, lefagytunk. Másnap délelőtt kikérdeztek minket egyenként angolból, aztán elvileg volt valami program... aztán meg esőben ki kellett irtanunk az erdő egy részét, mert mi leszünk a mintakörlet.

Elég kemény meló volt zuhogó esőben élő vizes leveles fákat hurcolni ide-oda. A végére elázott sártömeg lettünk. És még hol voltunk a végétől! Váltásruha esélytelen volt, mert úgyis áttázott volna. Sátorban víz...mindenhol sár... És így álltuk végig a gitáros misét egy nyitott faépítmény alatt! Csodálom, hogy nem fáztunk meg!:) Aztán bejelentették, hogy hazamehetünk, így mindenki amerre látott rohant autót keresni magának: sátrat vizesen bedobtuk autóba, nem foglalkoztunk már semmivel, csak hogy minél hamarabb egy fedett házban legyünk, ahol MELEG van, és nem ömlik az eső... A pozitív élmény a hétvégéről ezek mellett legfeljebb az volt, hogy egész jó rajunk lesz. Remélem nem fog esni az eső a táborban! Ja és a mi táboraink, portyáink ezerszer jobbak, mit ez volt! :-)

Zsófi


 

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr452031882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása