2020. szeptember 09. írta: Botond_P
Őrsi portyák augusztus folyamán

Őrsi portyák augusztus folyamán

Noha a 2020-as deszkáspusztai csapattábor nagy sikerrel zárult, néhány őrs nem érte be ennyi cserkészkedéssel, ezért a nyár folyamán portyázni indult hazánk különböző szegleteibe. Az alábbi bejegyzésben ezek rövid beszámolóit olvashatjátok, a megszokott módon, néhány fénykép társaságában.

Anarókák délutáni ŐGY-je Pencen:

Augusztus 22-én az Anaróka őrssel találkoztunk, hogy bejárjuk egy délután alatt Vácot. Az érkezést követően először egy vidéki hamburgerezőt kerestünk, ahol evés közben megszavaztuk, mivel folytassuk a napot. A választás egy buszra esett, ami a közeli Penc községbe vitt minket. Mivel korábban nem néztük meg mi vár ott ránk, egy helyi lakost kellett keressünk, aki elmondja mit érdemes megnéznünk. Egy romos kastély, egy templom és a Szent István szobor meglátogatása után felszálltunk a váci buszra. A vonat indulása előtt még maradt egy kis időnk Vácott, így megnéztük a Fehérek templomát is. Ezzel zártuk az Anaróka őrs nyári őrsgyűlését.

Gola

Képek az Anaróka portyáról - katt a galéria megnyitásához

Balaton körüli Gyurgyalagok:

Hamarosan érkezik a beszámoló egy külön bejegyzésben...

Karvaly kiruccanás Kesztölcre:

A 13. évét taposó Karvaly őrs is portyázásra adta fejét: 22-én délelőtt öten érkeztünk meg Dorog állomásra, ahonnan az esztergom-kertvárosi Palatinus-tavat vettük célkeresztbe. (Egy órával később Vince is csatlakozott, behozva a Pesten összeszedett elmaradását...) A napot fürdőzéssel, önfeledt kisgyerekek módjára vízicsúszdázással és a helyi lángossütővel való barátkozással töltöttük. Utóbbi hozadékaként délután degeszre ettük magunkat sajtos-tejfölössel, napnyugta után pedig egy bogrács chilis babbal segítettük elő az emésztést. Szerda reggel összepakoltuk sátrainkat és a buszozás lobbistáinak ellenállva áttúráztunk Kesztölcre, ahol egy ismerős tanyáján önkénteskedtünk. (bablevesért, na) A szénabála-pakolás, trágyalapátolás, festés és ásás ugyan kifárasztott minket, de néhányunknak így is maradt ereje egy spontán játék keretein belül összeszedni nyelvünk valószínűleg összes T betűs szavát.

Képek a Karvaly portyáról - katt a galéria megnyitásához

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr4616180586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása