Hajmási Péter

A 46. sz. Kapisztrán Szent János cserkészcsapat közösségi blogja. Rántott csirke. Bontott csirke. Bumm.

Böngészde

http://cserkesz.hu/ A Magyar Cserkészszövetség hivatalos honlapja


csopkep_oldaldoboz.jpg

blog.hu bejelentkezés

Címkék

2019 (1) 4&46 (1) 48as (1) ahol tud segít (7) ajánló (20) Akela (1) ákos (1) alapítvány (1) azindiánNEMbeszél (1) balaton (5) barlang (1) benedekelekraj (1) benedek elek raj (2) beszámoló (94) bik (6) bik raj (5) bolognai (1) bombor (1) Buják (1) cicka (1) concordia (1) csapatszám (2) csapatszoba (6) csapattagok (17) csapattörténet (13) cserkészpark (1) cserkésztörténelem (5) Csill (1) csillebérc (2) dicső (5) ds (2) dstv (1) Dunaújváros (1) Dzsakala (1) dzsindzsázás (1) egykori táborhelyek (5) élmény (38) előtábor (1) emlékezés (1) eső (1) évforduló (17) falka (10) Faona (1) fehérfarkas (1) fejlődés (1) filmklub (7) focisok (3) fotók (3) fritőz (2) gyász (1) Gyurka bá (1) határontúl (2) hepaj (14) Herbert bá (1) holdvilágárok (1) humor (7) I.ker (1) indiaifarkas (1) indián (1) info (52) interjú (1) japánfarkas (1) játék (1) jurta (1) kadarkút (8) kaktusz (11) kálmán (4) kalózok (1) Kapisztrán25 (3) karácsony (3) karlizsán (1) kárpátalja (1) képek (89) kisbusz (2) kkk (1) knt2010 (2) knt2016 (4) kornél (3) kvíz (1) Lali (1) látszatdemokrácia(szavazás) (2) lázár ervin raj (6) lelkiösvény (1) Máó (1) máriaforrás (1) mátra (1) mcssz (1) medve (7) menyét (7) mikulás (1) milán (13) mokaszin (1) mustkóstoló (2) naptár (1) Natu (1) nemzetközi (10) NNT (1) ömák (5) őrs (2) ővk (1) padlizsán (2) palacsinta (1) parádsasvár (1) pasarét (2) Perőcsény (3) pilis (3) Pilis (1) Pilisszentlászló (1) pókbangó (4) póker (1) portya (39) programok (5) program változás (1) rák (4) regös (1) ribiz (1) ribizli (5) rover (22) sámán (1) sártványpuszta (12) síelés (3) sítúra (3) sólyom (13) sport (1) stvk (1) szabadegyetem (3) szalagavató (1) szaloncukor (1) számháború (1) szarvas (14) Szarvas őrs (1) szavazás (1) Szilaj (1) szolg.közl. (8) szúnyog (1) szürkemarha (11) Tabaki (1) tábor (59) tábortűz (7) Tát (3) tavaszi tábor (7) tea (1) testvércsapat (1) történelem (4) törzsfők (1) totemállat (1) TTT (1) túra (26) turul (1) tűzriasztó (1) tv46 (1) újjáalakulás (1) ünnep (26) Úú (1) vezetők (4) vezetőség (3) video (28) vörösfarkas (2) wassalbertraj (1) Winettou (1) zene (2) Címkefelhő

ProCapistrano Alapítvány

Utolsó hozzászólások

Tábori képek

2019.08.01. 20:47

szerző: Körte98

Elkészültek a várva várt tábori képek!!!

Reméljük jó visszagondolni erre a szúnyogokban és nehézségekben gazdak, de annál élménydúsabb táborra és midenki megtalálja magát a képek között. 

Az alábbi linken találhatóak.

Jó képnézegetés és nosztalgiázást. :) 

 

Címkék: képek élmény tábor szúnyog Tát

Szólj hozzá!

 

 

Ha egy napos csúszással is, de folytatjuk képes beszámolónkat. A képeket főleg a raji portyákból válogattuk, de az első pár kép például a farkaskölykök utolsó nagy tábortüzén készült.

 

 

tuz3.jpg

 

img_2046.jpg

 

 

 

A Bendek Elek raj az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumba (Franka) ment portyázni a Rover rajjal, de külön programokat tartottak.

belsotemplom.jpg

 

berportyafoto.jpg


 

 

A Wass Albert raj bivakolni ment a Duna mellé. A délutánt az alvóhelyek, majd pedig a vacsora elkészítésével töltötték.

warportya5.jpg

 

warportya1.jpg

 

warportya4.jpg

 

warportya3.jpg

 

 

 

 

 

ladikagatnal.jpg

És végezetül még egy gátas kép, csak most nappal, ladikkal.

 

 

Címkék: tábortűz rover portya Tát wassalbertraj benedekelekraj

Szólj hozzá!

km.jpg 

 

Már negyedik napjánál tart idei nyári táborunk. A kisebb-nagyobb viszontagságok ellenére is mindenki jól érzi magát, nincs az a szúnyog, ami elvehetné 90 elszánt cserkész jókedvét. Rövid, képes beszámolónkkal kis ízelítőt szeretnénk adni a tábor hangulatából, ami eddig jó eséllyel pályázik a "legnaposabb tábor" címre.

 

 

 img_6291.JPEG

Ebédre várva az őrsi padokon.

 

 

 vorosfkorlet.jpg

 Készül a Vörös farkasok őrsi asztala.

 

 

 

img_0063.JPG

A GH-sátor.

 

 

 

gulyasagyuk.jpg

Készül az ebéd.

 

 

 

gyurasztal.jpg

A Gyurgyalag őrs asztala.

 

 

 

img_6303.JPEG

Őrsi pajzstartók és a dupla M63-as Gekkó sátor.

 

 

 

img_6312.JPEG

Vezetői megbeszélés a vezetői körletben.

 

 

 

img_0035.jpg

 

Az alakuló tér és a mellette lévő rét.

 

img_6295.JPEG

 

 

Ezentúl kétnaponta fogunk jelentkezni ehhez hasonló képes beszámolkkal itt, a csapatblogon. Záró képként a táborhelyre vezető gát a dunai naplementében.

 

 

sundown_1.jpg

Címkék: beszámoló képek tábor I.ker Tát

Szólj hozzá!

Márc. 15. alkalmából csapatunk néhány oszlopos őrsei és tagjai ( Gyurgyalag, Mangó, Róka, Boldi, Zsombor..) egy emléktúrán vettek részt. Természetesen nem szabad kihagyni a BIK-et sem, akik szintén jelen voltak. 

A Batthyány téren találkoztunk 07:30-kor. Hévvel a csillaghegyi megállóig mentünk, ahonnan a rajt indult. Gyors becsekkolás után egy kisebb várakozás vette kezdetét. Nem nagyon értettük miért nem indulunk.. Végül kiderült Kacziánra vártunk- aki remélhetőleg már bekerül a Guinness Rekordok Könyvébe, hiszen szerintünk évek óta megdönti a MÁV összes késését. A dicsőséges pillanat után útnak indultunk a 15 km-es túrának. 

Útközben különböző feladatokat és kérdéseket oldottunk meg. Például: Melyik magyar feleségének köszönhetjük a magyar kokárdát? - tudom, hogy úgyis ráguglizol ezért elárulom: Az elfogadott válasz Petőfi Sándor felesége Szendrey Júlia volt. Ezek mellett szemeteszsákot is kaptunk, így minden szemetet amit találtunk felszedtük...hiszen a cserkész szereti a természetet, jó az állatokhoz és kíméli a növényeket. (most se guglizz, ez a 6-os törvény). 

Az állatokról annyit, hogy volt aki a kutyáját hozta, volt aki a házi vaddisznóját. Jól bizonyítja ezt a következő kép:(félreértés elkerülése érdekében a bal oldali a vaddisznó).

paty.jpg

A túránk felénél találtunk egy barlangot: Mackó-barlang. Egyesek bemerészkedtek a barlangba, mások, mint a fent említett úriember: Kaczián úgy gondolta tökéletes lenne kibérelni a helyiséget és ott élni. Hiszen szomszédok a környéken nincsenek és a hangszigetelés is tökéletes. Sajnos, a főbérlőt: Mackó urat nem találtuk, így lőttünk pár fotót és továbbálltunk. 

csopkep.jpeg

Kaczián és a leendő lakása:

kacz.jpg

Nagy-Kevélyre felérve, kicsit megpihentünk, hisz az időjárás is ellenünk dolgozott.

2222.jpg

A hegyről lefele nagy volt a csúszás- és itt most nem az egyetemi félévi csúszásokra gondolok,- hanem a sárra. Akkora volt a sártenger, hogy még Mózes se tudta volna ketté választani. 

A célba beérkezve zsíros kenyér és tea várt ránk.

1111.jpg

Az emléklap se maradt el:

mango.jpg

Októberben ismét megyünk, reméljük többen is csatlakoznak hozzánk!

Szólj hozzá!

Szakmai vezetői hétvége 2019

2019.03.06. 16:39

szerző: Jak.Esz.

A 46-os vezetőség egy fantasztikus szakmai vezetői hétvégén van túl, amire 2019. február 15-17. között került sor Dunaújvárosban. A hétvégét a testvércsapatunkkal, a 4-es számú BIK Cserkészcsapat vezetőségével karöltve tölthettük, így a két csapat köteléke is erősödhetett. A programok nagyon változatosak, de mindenek előtt hasznosak voltak. Volt közösségépítés, problémakezelésről szóló előadás, megbeszélés a két testvércsapat közös jövőjéről és még sok minden más. A hely és a társaság is elsőosztályú volt, így nem kérdés, hogy élmény volt ott lenni. Az előadók a Tabajdi házaspár voltak, Tupaja és Fecske, akik a szakmai tapasztalatukkal profi módon segítettek bennünket a fejlődésben. Személy szerint én nagyon élveztem a pezsgést, az ötletelést, az egymásba vetett bizalmat és azt, hogy hatékonyan meg tudtunk beszélni a csapatok fejlődéséhez fontos és szükséges dolgokat. Reméljük, hogy a jövőben még sok ehhez hasonló programunk lesz!

vez28.jpg

vez24.jpg

vez25.jpg

vez26.jpg

vez27.jpg

vez20_1.jpg

vez21_1.jpg

vez22_1.jpg

vez23.jpg

vez12_1.jpg

vez13_1.jpg

vez14_1.jpg

vez15_1.jpg

vez31.jpg

vez29.jpg

vez32.jpg

vezpapa.jpg

vez2.jpg

vez11.jpgvez17.jpg

vez18.jpg

vez19.jpgvez5.jpgvez30.jpgvez1_1.jpg

A képeket köszönjük Martinovich Kristófnak és Berta Zsombornak! 

A beszámolót pedig jómagam írtam, Jakab Eszter, Csill, vagy ahogy tetszik :) 

Címkék: beszámoló képek fejlődés élmény turul vezetőség portya Dunaújváros 4&46 testvércsapat

Szólj hozzá!

A beszámolót Akela és Natu írta (azaz Dávid Anna és Pinczi Barnabás)

 

Február 8-án, péntek délután a Falka indiánkülönítménye útnak indult. A Batthyány téren gyülekeztünk, majd hévvel útnak indultunk Pilisszentlászlóra. Rövid buszút után a Waldorf iskola termeit jurtaként használva felépítettük a kis indiántáborunk.

 

hev.jpg
portya végi közös kép a héven

 

A megfáradt zöldfülűek nagy vacsora után újult erővel és hatalmas lelkesedéssel ismerkedtek meg többek között Selymeshajú Tabakival, Széplábú Faonával, Nagyorrú Natuval és Rókaujjú Csillel. Azonban Dzsakala testvér rossz hírrel érkezett: a szomszédos indiántörzsek ugyanis elhajtották állatainkat! Éberségre intett mindenkit, mert ilyenkor bármi megtörténhet...

 

komoly_torzsfonokok.jpg
tanácskozás az indián törzsfők között

 

Az egység elérése és a békés este érdekében a gyerekek egy lelki ösvényen vettek részt. Illetve ezzel párhuzamosan (akik épp nem az ösvényt taposták) játék zajlott.

 

jatek.jpg
hely volt bőven :)

 

Ezután már könnyebben ment az elalvás, amit Dzsakala testvér meseolvasással is segített. Azonban a sokáig fent maradó indiánokat (de még a törzsfőnököket is!!) meglepetésként érte a hajnali riasztó. Miután megbizonyosodtunk arról, hogy csak más indiánerők szórakoztak velünk, visszabújtunk aludni. (Konkrétan elromlott a tűzriasztó, és téves riasztásunk volt hajnali 5-kor!)

 

do_geng.jpg
a nagyon komoly törzsfők és a sámánunk... (Csill, Tabaki, Máó, Akela, Faona, Úú, Natu és Dzsakala)

 

Reggeli után kihívásokkal teli, jeges utakon gyalogoltunk több, mint 10 km-t. Túra közben pihenésképpen játszottunk is egyet. Egy nagy 6-os labda meccs és térképkeresés után, igen fáradtan, de jókedvűen, dalolva érkeztünk vissza a jurtáinkhoz.

 

tura.jpg

kellemesen elfáradt kisindiánok

 

Uzsonnánkat elfogyasztva kereskedős játék vette kezdetét, ahol mokaszinokkal, nyílvesszőkkel és egyéb érdekes tárgyakkal is megtanultak kereskedni újoncaink.

 

kajaaa.jpg

nagyon finom bolognai spagetti volt a vacsora (köszönjük a hozzájárulást!)

 

Vacsora után egymást megörvendeztetve, meglepetés előadással készült mindenki, még a törzsfőnökök előadására is sor került. �  Ezután egy kalandos indiánmese, a Szilaj film következett estére, amin jócskán elálmosodtunk (sokan el is aludtunk), majd nyugovóra tértünk.

 

feherek.jpg
a farkaséhes Fehérfarkas őrs

 

A nyugalmas éjszaka után reggel misén vettünk részt egy aprócska templomban, utána összepakoltunk, majd élményekkel gazdagodva érkeztünk vissza Budapestre, ahol a szülők nagy örömmel üdvözölték az ifjú indiánokat.

 

figyelo_szemek.jpg
itt épp nem beszéltek a kis indiánok (kb. 10 másodpercig)

 

A hétvége legfontosabb üzenete Akela sámán száját hagyta el, amit mindenki megjegyzett: AZ INDIÁN NEM BESZÉL!

 

rosszcsontok.jpg

ráadás kép a rosszcsont fehérfarkasokról :D
Örülünk sok lelkes résztvevőnek! Reméljük, jövőre is legalább ennyien leszünk a portyán!

Címkék: indián túra falka bolognai sámán mokaszin portya jurta 2019 vörösfarkas Pilis Lali Akela Pilisszentlászló totemállat azindiánNEMbeszél törzsfők fehérfarkas japánfarkas indiaifarkas Szilaj tűzriasztó lelkiösvény Winettou Natu Faona Csill Tabaki Úú Máó Dzsakala

Szólj hozzá!

Mikulás túra 2018

2018.11.28. 15:14

szerző: Jak.Esz.
a beszámolót Pinczi Barnabás (Natu) írta
csop.jpg

 

November 24-én, szombaton a Karlizsánok (Padlizsán és Karvaly őrs) szervezéseben az egész csapat túrázni ment. A rajok reggel 9-kor különböző helyszíneken gyülekeztek, majd indultak megkeresni a Mikulást.

mukiannusz.jpg
Dél előtt nemsokkal már az egész csapat a Gercsei kápolnánál volt. Még az esős időjárás miatt sem lankadt a túrázók kedve. Először őrsönkent oldottak meg egy kvízt, amely főleg az idei táborral volt kapcsolatos. Aki esetleg nem volt idén táborban. vagy már nem emlékezett pontosan, hogy melyik nap mi volt az ebéd, vagy, hogy Jakus Máté, csapatparancsnokunk hány órát aludt a tábor ideje alatt, annak is volt lehetősége pontot szerezni, ha tudta Dorka és Andris nemrégiben született kisfiának a nevét. A szerencsés nyertesek jutalomban részesültek, amit hazafele menet majszolhattak. 

miki_sapi.jpg

A kvíz után a Mikulás a segítségünket kérte, ugyanis elvesztette a szaloncukrait.

miki.jpg
Egy számháború keretein belül meg is kerestük, melyben a kék és piros csapat mérhette össze erejét. Akik sikeresen bejutottak az ellenfél bázisára, anélkül, hogy leolvasták volna a számukat, azok szerezhették meg a Mikulás csomagjait. A közel egy órás csatát a pirosak nyerték meg, de Mikulás szaloncukraiból mindenki egyformán kapott.

szamhaboru.jpg
Pihenésképpen ebéd következett, melyhez meleg teával szolgáltak a szervezők.

voros.jpg
Miután mindenki jóllakott, közösen indultunk tovább a túránk végcélja felé. A Hármashatárhegyen és a Vitorlázó repülőtéren keresztül haladva két órára a Hűvösvölgybe érkeztünk, ahol a szülők már várták az érkezésünket.

lab.jpg

Köszönjük a szervezőknek és a résztvevőknek egyaránt ezt a programot!

A túráról készült képeket az alábbi linken keresztül tekinthetik meg, amit ezúton is köszönünk Zserta Bombornak. Köszi!

https://photos.app.goo.gl/Xn71NTgxDUTNRgAU7

Címkék: túra mikulás eső szaloncukor tea kvíz számháború karlizsán bombor

Szólj hozzá!