Hajmási Péter

A 46. sz. Kapisztrán Szent János cserkészcsapat közösségi blogja. Rántott csirke. Bontott csirke. Bumm.

Böngészde

http://cserkesz.hu/ A Magyar Cserkészszövetség hivatalos honlapja


csopkep_oldaldoboz.jpg

blog.hu bejelentkezés

Címkék

2019 (1) 4&46 (1) 48as (1) ahol tud segít (7) ajánló (20) Akela (1) ákos (1) alapítvány (1) azindiánNEMbeszél (1) balaton (5) barlang (1) benedekelekraj (1) benedek elek raj (2) beszámoló (95) bik (6) bik raj (5) bolognai (1) bombor (1) Buják (1) cicka (1) concordia (1) csapatszám (2) csapatszoba (6) csapattagok (17) csapattörténet (13) cserkészpark (1) cserkésztörténelem (5) Csill (1) csillebérc (2) dicső (5) ds (2) dstv (1) Dunaújváros (1) Dzsakala (1) dzsindzsázás (1) egykori táborhelyek (5) élmény (38) előtábor (1) emlékezés (1) eső (1) évforduló (17) falka (10) Faona (1) fehérfarkas (1) fejlődés (1) felvidék (1) filmklub (7) focisok (3) fotók (3) fritőz (2) gyász (1) Gyurka bá (1) határontúl (3) hepaj (14) Herbert bá (1) holdvilágárok (1) humor (7) I.ker (1) indiaifarkas (1) indián (1) info (52) interjú (1) japánfarkas (1) játék (1) jurta (1) kadarkút (8) kaktusz (11) kálmán (4) kalózok (1) Kapisztrán25 (3) karácsony (3) karlizsán (1) kárpátalja (1) képek (90) kisbusz (2) kkk (1) knt2010 (2) knt2016 (4) kornél (3) kvíz (1) Lali (1) látszatdemokrácia(szavazás) (2) lázár ervin raj (7) lelkiösvény (1) Máó (1) máriaforrás (1) mátra (1) mcssz (1) medve (7) menyét (8) mikulás (1) milán (13) mokaszin (1) mustkóstoló (2) naptár (1) Natu (1) nemzetközi (10) NNT (1) ömák (5) őrs (3) ővk (1) padlizsán (2) palacsinta (1) parádsasvár (1) pasarét (2) Perőcsény (3) Pilis (1) pilis (3) Pilisszentlászló (1) pókbangó (4) póker (1) portya (40) programok (6) program változás (1) rák (4) regös (1) ribiz (1) ribizli (5) rover (23) sámán (1) sártványpuszta (12) síelés (3) sítúra (3) sólyom (13) sport (1) stvk (1) szabadegyetem (3) szalagavató (1) szaloncukor (1) számháború (1) szarvas (14) Szarvas őrs (1) szavazás (1) Szilaj (1) szolg.közl. (8) szúnyog (1) szürkemarha (11) Tabaki (1) tábor (59) tábortűz (8) Tát (3) tavaszi tábor (7) tea (1) testvércsapat (1) történelem (4) törzsfők (1) totemállat (1) TTT (2) túra (27) turul (1) tűzriasztó (1) tv46 (1) újjáalakulás (1) ünnep (26) Úú (1) vezetők (4) vezetőség (3) video (28) vörösfarkas (2) wassalbertraj (1) Winettou (1) zene (2) Címkefelhő

ProCapistrano Alapítvány

Utolsó hozzászólások

o_fszitnya.jpg

A Menyét őrs tagjai még júniusban megfogadták, hogy a nyár végén elmennek portyázni. Ősz eleje lett belőle, de az ígéretünket betartottuk és a szeptember 20-22.-i hétvégén elutaztunk a Selmeci-hegységi Szentantalra túrázni. Talán jobb is volt később, hiszen idén szeptemberben 16 éve, hogy megalakult a Menyét őrs (kezdetben Ezüstfarkas őrs). A portya során megmásztuk a hegység legmasabb csúcsát a Szitnyát (1009 m), megtekintettük az alatta fekvő Bacsófalvi-tavat, illetve a Szentantaltól csupán 4 km-re lévő Selmecbányát is meglátogattuk. Tartalmas programon vagyunk túl, aminek élményein felbuzdulva megfogadtuk, ezentúl minden évszakban legalább egyszer találkozunk. Őrsi fotógalériánkat osztjuk meg veletek.

 

 

felfele.jpg 

Utunk kezdetén

 

hegyek.jpg

Távolban a Szitnya

 

 

img_2311.jpg

Zsombi és Gergő egy rövid, másfélórás, intellektuális vita miatt lemaradva

 

 

o_fpatak.jpg

I. őrsi fotó, a patakban

 

 

bacso_falvito_1.jpg

Első pihenő a Bacsófalvi-tó partján

 

 

bacso_falvito_2.jpg

Még mindig ugyanott

 

 

szitnyoramenet.jpg

Szitnyára menet

 

 

botie_na_gak_1.jpg

Művészi kép by Bombor

 

 

zsombima_szik.jpg

Egyvalaki máshogyan közelítette meg a csúcsot...

 

 

szitnyagergo.jpg

Gergő ért fel elsőnek

 

 

csu_csfoto.jpg

Csúcson

 

 

szitnya_n.jpg

Második pihenőnk, a csúcsebéd

 

 

ha_rmanlefele.jpg

Hegyről le

 

 

selmecba_nya.jpg

Vasárnapi Selmecbánya

 

 

selmeciva_r.jpg

A selmecbányai vár udvara

 

 

ba_nyaleja_rat.jpg

A bánya lejárata

 

 

szallasnegyen.jpg

Búcsú a szállástól

 

 

ezittakert_1.jpg

Ez itt a kert

 

 

o_fszallas.jpg

III. őrsi fotó, hazaindulás előtt

 

 

 

 

A portyán résztvettek:

levi.jpg

Levi

 

bombor.jpg

Bombor

 

zsombilol.jpg

Zsombi

 

gergo_po_z.jpg

Gergő

 

boti.jpg

Boti

 

e_n.jpg

Boldi (jómagam)

 

A fotókat Bombor készítette (párat én is).

Címkék: beszámoló képek túra határontúl felvidék rover menyét portya őrs lázár ervin raj

Szólj hozzá!

img_1684.jpg

A cserkészévet idén szeptember 14-én, szombaton a megszokott módon a csapat táborzáró tábortüzével (TTT) nyitjuk. Helyszínünk a Római parton található BiPi Villa lesz (térkép itt: link), ahol sok játékkal és kacagással várunk mindenkit.
Csapattagoknak 14:15-kor lesz gyülekező egyenruhában a Batthyány téren, a HÉV állomásnál, legyen nálatok 2 db vonaljegy, vagy bérlet az utazáshoz. Ezen kívül hozzátok magatokkal az éves tagdíjat, ami az újonnan érkezetteknek 3500 Ft, a többieknek pedig 5000 Ft. Szeretnénk tartani egy közös agapét is, ehhez kérünk hozzatok valamilyen ropogtatnivalót, vagy süteményt és némi üdítőt! (De ne chipset és cukros löttyöket!) Utóbbihoz legyen nálatok pohár, vagy bögre is!

szülőket 16:45-től várjuk a helyszínen, kérjük, úgy érkezzenek, hogy a szülői értekezletet 17 órakor el tudjuk kezdeni. Ezután közös étkezéssel és tábortűzzel zárjuk a programot, ami előreláthatólag 19 óráig tart. Előbbi alatt lesz lehetőség új egyenruha vásárlására.

Fontos, hogy a TTT-t eső esetén is megtartjuk, ugyanezen a helyszínen, fedett térben.

A lényeg, zanzásítva:
  • időpont: 09. 14, 14:15-19:00
  • helyszín: BiPi villa, Nánási út 85-87
  • találkozó csapattagoknak: 14:15, Batthyány tér H
  • amit hozzatok: EGYENRUHA, 2 jegy, édesség, sósság, üdítő, pohár/bögre, tagdíj
  • szülőknek: érkezés 16:45-től, szülői értekezlet

Címkék: programok tábortűz TTT

Szólj hozzá!

Tábori képek

2019.08.01. 20:47

szerző: Körte98

Elkészültek a várva várt tábori képek!!!

Reméljük jó visszagondolni erre a szúnyogokban és nehézségekben gazdak, de annál élménydúsabb táborra és midenki megtalálja magát a képek között. 

Az alábbi linken találhatóak.

Jó képnézegetés és nosztalgiázást. :) 

 

Címkék: képek élmény tábor szúnyog Tát

Szólj hozzá!

 

 

Ha egy napos csúszással is, de folytatjuk képes beszámolónkat. A képeket főleg a raji portyákból válogattuk, de az első pár kép például a farkaskölykök utolsó nagy tábortüzén készült.

 

 

tuz3.jpg

 

img_2046.jpg

 

 

 

A Bendek Elek raj az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumba (Franka) ment portyázni a Rover rajjal, de külön programokat tartottak.

belsotemplom.jpg

 

berportyafoto.jpg


 

 

A Wass Albert raj bivakolni ment a Duna mellé. A délutánt az alvóhelyek, majd pedig a vacsora elkészítésével töltötték.

warportya5.jpg

 

warportya1.jpg

 

warportya4.jpg

 

warportya3.jpg

 

 

 

 

 

ladikagatnal.jpg

És végezetül még egy gátas kép, csak most nappal, ladikkal.

 

 

Címkék: tábortűz rover portya Tát wassalbertraj benedekelekraj

Szólj hozzá!

km.jpg 

 

Már negyedik napjánál tart idei nyári táborunk. A kisebb-nagyobb viszontagságok ellenére is mindenki jól érzi magát, nincs az a szúnyog, ami elvehetné 90 elszánt cserkész jókedvét. Rövid, képes beszámolónkkal kis ízelítőt szeretnénk adni a tábor hangulatából, ami eddig jó eséllyel pályázik a "legnaposabb tábor" címre.

 

 

 img_6291.JPEG

Ebédre várva az őrsi padokon.

 

 

 vorosfkorlet.jpg

 Készül a Vörös farkasok őrsi asztala.

 

 

 

img_0063.JPG

A GH-sátor.

 

 

 

gulyasagyuk.jpg

Készül az ebéd.

 

 

 

gyurasztal.jpg

A Gyurgyalag őrs asztala.

 

 

 

img_6303.JPEG

Őrsi pajzstartók és a dupla M63-as Gekkó sátor.

 

 

 

img_6312.JPEG

Vezetői megbeszélés a vezetői körletben.

 

 

 

img_0035.jpg

 

Az alakuló tér és a mellette lévő rét.

 

img_6295.JPEG

 

 

Ezentúl kétnaponta fogunk jelentkezni ehhez hasonló képes beszámolkkal itt, a csapatblogon. Záró képként a táborhelyre vezető gát a dunai naplementében.

 

 

sundown_1.jpg

Címkék: beszámoló képek tábor I.ker Tát

Szólj hozzá!

Márc. 15. alkalmából csapatunk néhány oszlopos őrsei és tagjai ( Gyurgyalag, Mangó, Róka, Boldi, Zsombor..) egy emléktúrán vettek részt. Természetesen nem szabad kihagyni a BIK-et sem, akik szintén jelen voltak. 

A Batthyány téren találkoztunk 07:30-kor. Hévvel a csillaghegyi megállóig mentünk, ahonnan a rajt indult. Gyors becsekkolás után egy kisebb várakozás vette kezdetét. Nem nagyon értettük miért nem indulunk.. Végül kiderült Kacziánra vártunk- aki remélhetőleg már bekerül a Guinness Rekordok Könyvébe, hiszen szerintünk évek óta megdönti a MÁV összes késését. A dicsőséges pillanat után útnak indultunk a 15 km-es túrának. 

Útközben különböző feladatokat és kérdéseket oldottunk meg. Például: Melyik magyar feleségének köszönhetjük a magyar kokárdát? - tudom, hogy úgyis ráguglizol ezért elárulom: Az elfogadott válasz Petőfi Sándor felesége Szendrey Júlia volt. Ezek mellett szemeteszsákot is kaptunk, így minden szemetet amit találtunk felszedtük...hiszen a cserkész szereti a természetet, jó az állatokhoz és kíméli a növényeket. (most se guglizz, ez a 6-os törvény). 

Az állatokról annyit, hogy volt aki a kutyáját hozta, volt aki a házi vaddisznóját. Jól bizonyítja ezt a következő kép:(félreértés elkerülése érdekében a bal oldali a vaddisznó).

paty.jpg

A túránk felénél találtunk egy barlangot: Mackó-barlang. Egyesek bemerészkedtek a barlangba, mások, mint a fent említett úriember: Kaczián úgy gondolta tökéletes lenne kibérelni a helyiséget és ott élni. Hiszen szomszédok a környéken nincsenek és a hangszigetelés is tökéletes. Sajnos, a főbérlőt: Mackó urat nem találtuk, így lőttünk pár fotót és továbbálltunk. 

csopkep.jpeg

Kaczián és a leendő lakása:

kacz.jpg

Nagy-Kevélyre felérve, kicsit megpihentünk, hisz az időjárás is ellenünk dolgozott.

2222.jpg

A hegyről lefele nagy volt a csúszás- és itt most nem az egyetemi félévi csúszásokra gondolok,- hanem a sárra. Akkora volt a sártenger, hogy még Mózes se tudta volna ketté választani. 

A célba beérkezve zsíros kenyér és tea várt ránk.

1111.jpg

Az emléklap se maradt el:

mango.jpg

Októberben ismét megyünk, reméljük többen is csatlakoznak hozzánk!

Szólj hozzá!

Szakmai vezetői hétvége 2019

2019.03.06. 16:39

szerző: Jak.Esz.

A 46-os vezetőség egy fantasztikus szakmai vezetői hétvégén van túl, amire 2019. február 15-17. között került sor Dunaújvárosban. A hétvégét a testvércsapatunkkal, a 4-es számú BIK Cserkészcsapat vezetőségével karöltve tölthettük, így a két csapat köteléke is erősödhetett. A programok nagyon változatosak, de mindenek előtt hasznosak voltak. Volt közösségépítés, problémakezelésről szóló előadás, megbeszélés a két testvércsapat közös jövőjéről és még sok minden más. A hely és a társaság is elsőosztályú volt, így nem kérdés, hogy élmény volt ott lenni. Az előadók a Tabajdi házaspár voltak, Tupaja és Fecske, akik a szakmai tapasztalatukkal profi módon segítettek bennünket a fejlődésben. Személy szerint én nagyon élveztem a pezsgést, az ötletelést, az egymásba vetett bizalmat és azt, hogy hatékonyan meg tudtunk beszélni a csapatok fejlődéséhez fontos és szükséges dolgokat. Reméljük, hogy a jövőben még sok ehhez hasonló programunk lesz!

vez28.jpg

vez24.jpg

vez25.jpg

vez26.jpg

vez27.jpg

vez20_1.jpg

vez21_1.jpg

vez22_1.jpg

vez23.jpg

vez12_1.jpg

vez13_1.jpg

vez14_1.jpg

vez15_1.jpg

vez31.jpg

vez29.jpg

vez32.jpg

vezpapa.jpg

vez2.jpg

vez11.jpgvez17.jpg

vez18.jpg

vez19.jpgvez5.jpgvez30.jpgvez1_1.jpg

A képeket köszönjük Martinovich Kristófnak és Berta Zsombornak! 

A beszámolót pedig jómagam írtam, Jakab Eszter, Csill, vagy ahogy tetszik :) 

Címkék: beszámoló képek fejlődés élmény turul vezetőség portya Dunaújváros 4&46 testvércsapat

Szólj hozzá!