Hajmási Péter

A 46. sz. Kapisztrán Szent János cserkészcsapat közösségi blogja. Rántott csirke. Bontott csirke. Bumm.

Böngészde

http://cserkesz.hu/ A Magyar Cserkészszövetség hivatalos honlapja


csopkep_oldaldoboz.jpg

blog.hu bejelentkezés

Címkék

48as (1) ahol tud segít (7) ajánló (20) ákos (1) alapítvány (1) balaton (5) barlang (1) benedek elek raj (2) beszámoló (92) bik (6) bik raj (5) bombor (1) Buják (1) cicka (1) concordia (1) csapatszám (2) csapatszoba (6) csapattagok (17) csapattörténet (13) cserkészpark (1) cserkésztörténelem (5) csillebérc (2) dicső (5) ds (2) dstv (1) dzsindzsázás (1) egykori táborhelyek (5) élmény (36) előtábor (1) emlékezés (1) eső (1) évforduló (17) falka (9) filmklub (7) focisok (3) fotók (3) fritőz (2) gyász (1) Gyurka bá (1) határontúl (2) hepaj (14) Herbert bá (1) holdvilágárok (1) humor (7) info (52) interjú (1) játék (1) kadarkút (8) kaktusz (11) kálmán (4) kalózok (1) Kapisztrán25 (3) karácsony (3) karlizsán (1) kárpátalja (1) képek (86) kisbusz (2) kkk (1) knt2010 (2) knt2016 (4) kornél (3) kvíz (1) látszatdemokrácia(szavazás) (2) lázár ervin raj (6) máriaforrás (1) mátra (1) mcssz (1) medve (7) menyét (7) mikulás (1) milán (13) mustkóstoló (2) naptár (1) nemzetközi (10) NNT (1) ömák (5) őrs (2) ővk (1) padlizsán (2) palacsinta (1) parádsasvár (1) pasarét (2) Perőcsény (3) pilis (3) pókbangó (4) póker (1) portya (36) programok (5) program változás (1) rák (4) regös (1) ribiz (1) ribizli (5) rover (21) sártványpuszta (12) síelés (3) sítúra (3) sólyom (13) sport (1) stvk (1) szabadegyetem (3) szalagavató (1) szaloncukor (1) számháború (1) szarvas (14) Szarvas őrs (1) szavazás (1) szolg.közl. (8) szürkemarha (11) tábor (57) tábortűz (6) tavaszi tábor (7) tea (1) történelem (4) TTT (1) túra (25) tv46 (1) újjáalakulás (1) ünnep (26) vezetők (4) vezetőség (2) video (28) vörösfarkas (1) zene (2) Címkefelhő

ProCapistrano Alapítvány

Utolsó hozzászólások

Mikulás túra 2018

2018.11.28. 15:14

szerző: Jak.Esz.
a beszámolót Pinczi Barnabás (Natu) írta
csop.jpg

 

November 24-én, szombaton a Karlizsánok (Padlizsán és Karvaly őrs) szervezéseben az egész csapat túrázni ment. A rajok reggel 9-kor különböző helyszíneken gyülekeztek, majd indultak megkeresni a Mikulást.

mukiannusz.jpg
Dél előtt nemsokkal már az egész csapat a Gercsei kápolnánál volt. Még az esős időjárás miatt sem lankadt a túrázók kedve. Először őrsönkent oldottak meg egy kvízt, amely főleg az idei táborral volt kapcsolatos. Aki esetleg nem volt idén táborban. vagy már nem emlékezett pontosan, hogy melyik nap mi volt az ebéd, vagy, hogy Jakus Máté, csapatparancsnokunk hány órát aludt a tábor ideje alatt, annak is volt lehetősége pontot szerezni, ha tudta Dorka és Andris nemrégiben született kisfiának a nevét. A szerencsés nyertesek jutalomban részesültek, amit hazafele menet majszolhattak. 

miki_sapi.jpg

A kvíz után a Mikulás a segítségünket kérte, ugyanis elvesztette a szaloncukrait.

miki.jpg
Egy számháború keretein belül meg is kerestük, melyben a kék és piros csapat mérhette össze erejét. Akik sikeresen bejutottak az ellenfél bázisára, anélkül, hogy leolvasták volna a számukat, azok szerezhették meg a Mikulás csomagjait. A közel egy órás csatát a pirosak nyerték meg, de Mikulás szaloncukraiból mindenki egyformán kapott.

szamhaboru.jpg
Pihenésképpen ebéd következett, melyhez meleg teával szolgáltak a szervezők.

voros.jpg
Miután mindenki jóllakott, közösen indultunk tovább a túránk végcélja felé. A Hármashatárhegyen és a Vitorlázó repülőtéren keresztül haladva két órára a Hűvösvölgybe érkeztünk, ahol a szülők már várták az érkezésünket.

lab.jpg

Köszönjük a szervezőknek és a résztvevőknek egyaránt ezt a programot!

A túráról készült képeket az alábbi linken keresztül tekinthetik meg, amit ezúton is köszönünk Zserta Bombornak. Köszi!

https://photos.app.goo.gl/Xn71NTgxDUTNRgAU7

Címkék: túra mikulás eső szaloncukor tea kvíz számháború karlizsán bombor

Szólj hozzá!

Jelentés a táborból

2018.07.05. 17:39

szerző: [Brn]

„Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel” – szól a fotósklasszis, Robert Capa örök érvényű mondása. Nos, a képeimet visszanézve én biztosan nem mentem elég közel, és egyéb gondok is akadnak az alábbi fotóanyaggal, elsősorban talán az, hogy alap dolgokat nem sikerült megörökíteni. De bővebb vizuális tartalom nélkül is higgyétek el nekem, hogy hétfő óta javában zajlik a nagytábor a Cserhátban, Buják mellett, 100 fő körüli létszámmal, a Felkelő Nap erejéhez mérhető lelkesedéssel. (Utalás a keretmesére – a szerk.)

img_20180701_184624.jpg

 

Az erdő szélén, a Selyem-réten vagyunk, ami kiterjedtsége mellett csak vadgazdagsága miatt zavarba ejtő: rókák és őzek járnak a közelben éjjel-nappal, de leginkább éjjel, amikor zavartalanul ki lehet rámolni a tábori szemetest. A vörösök az előtábor alatt minden este széthordták a szemetet, kiválogatva a maradék kaját. A tábor kezdete óta az éjjeli őrség miatt mondjuk nehezebb dolguk van.

Címkék: fotók tábor Buják

Szólj hozzá!

Elkészült a 2017-es hegyesdi csapattábor kisfilmje. Felcsendül benne a fergeteges Karvajpadli - Tábori Dal,  betekintést nyerünk az ősmagyaros keretmese világába és láthatjuk milyen szép környezetben telt a legutóbbi tábor. Ami pedig a legjobb az egészben, hogy már csak két hetet kell várni a következő táborig!

 

Szólj hozzá!

A beszámolót Akela és Jacala írta.


Pár  héttel ezelőtt, április 14-15-én, mint minden tavasszal a Homokhegyi Farkasfalka portyán volt. Ez alkalommal a gyönyörű Szobra esett a választás, hogy ott ejtsük meg az idei kiruccanást.

Szombat délelőtt fél 10-kor találkoztunk a pályaudvaron, hogy a csodaszép tájon keresztüldöcögő vonat elrepítsen minket a Dzsungel könyvének világába. A szobi vasútállomástól még egy rövidebb séta választott el minket a szállásunktól. Miután ezt megejtettük, lepakoltuk a holminkat, és elfoglaltuk a szobáinkat.
A portya a hagyományok szerint egy zászlószertartással kezdődött. Ez minden gond nélkül lejzajlott, de utána csőstül jött a baj. Dzsakala a krokodil és Sír Kán a tigris hirtelen kiugrottak az egyik bokorból és elrabolták Natút a sast, így hát felkerekedtünk, hogy egy nagy túra keretében megmentsük őt. Ez sajnos nem volt olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Nem találtunk semmilyen nyomot sem, amin elindulhattunk volna, így hát a kék turistaösvényen kezdtünk el gyalogolni. Valószínűleg itt rontottuk el, mivel kétórányi gyaloglás után sem leltünk a tolvajokra. Így hát egy forrás halk csobogása kíséretében elfogyasztottuk az otthonról magunkkal hozott elemózsiánkat. Majd miután kipihentük magunkat, továbbálltunk. Túránk nem telt teljesen zökkenőmentesen ezen a részen. Veszélyes volt a főúton haladni, így átkeltünk egy patakon, hogy a messzeségben meglátott földúton haladjunk tovább. Azonban pár perc múlva egy terepjáróval érkező igen ideges, dühös és kissé őrült ember a tudtunkra adta, hogy ez magánterület. Fület-farkat behúzva újra átkeltünk a patakon és csendben folytattuk a sétát ezután. Innentől hazafelé tartott utunk, mivel arra gondoltunk, mi van akkor, ha a két rabló a fogollyal a ház környékén maradt. Ez sem bizonyult jó gondolatnak, mert a visszaúton sem találtunk rájuk. Aznapra felhagytunk a keresésükkel.
Helyette, lementünk a Duna partra és Csill szervezésében egy forgó vette kezdetét, ahol minden farkaskölyöknek teljesítenie kellett az állomásokat, és aki a legjobban teljesített, az jutalomban részesült. Ez alatt elkészült a vacsora.
Finom gulyáslevest és mákos gubát ettünk. Jóízűen nyammogott mindenki a vacsoraasztalnál. Majd tele hassal az este záró programjaként elnehezülő szemekkel kezdtünk el nézni egy igen elgondolkodtató filmet (L’ecsó), és utána nyugovóra tértünk.
A reggeli torna és a nap legfontosabb étkezése után, rögtön misére mentünk. Utána, mikor elkezdtük kitakarítani közösen a szobáinkat, egyszer csak megjelent Dzsakala és Sír Kán és visszahozták Natút, mondván, hogy rájöttek nekik nem kell a sas, és visszaadják, ha rendesen kitakarítjuk a szobákat és szabad elvonulást biztosítunk nekik. Ez mind így, meg is történt és visszaszereztük Natút.

A portya zárása természetesen a zászlószertartással történt. Ez után készítettünk egy csoportképet, majd táskákkal megpakolva nagyot szaladtunk a vonat után, amit szerencsére elértünk. A gyerekeket a szülőknek 10 perc késéssel adtuk át az eredetileg megbeszélt időponthoz képest, de mindenki épségben és egészségben hazatért.

Portyánk nagyon jól sikerült, reméljük, mindenkivel találkozunk a nyári táborban is!

Szólj hozzá!

Mint minden tél végi szezonban, idén is összegyűlt a Benedek Elek raj a megszokott keretek közt egy kétéjszakás portyára, a helyszín azonban rendhagyó módon Mátraháza volt. Március 23-án, pénteken délután találkoztunk a Stadion Autóbuszállomás várótermében, a mátrai időjárási viszonyokról mit sem sejtve, hiszen ekkor Pesten szinte „pulóveres” idő volt. Estére mindenki megérkezett a szállásra, a mátraházai templom mellett fekvő hangulatos kulcsosházba, melynek kertjében helyenként húsz centi hó állt. A nap további része a vacsora elköltésével, játékkal és egy elgondolkodtató film (Az utolsó hegycsúcs) megtekintésével telt.

Szombaton a meglehetősen baráti, nyolc órai ébresztő, majd reggeli után elindultunk meghódítani Magyarország legmagasabb csúcsát. Gyönyörű, napsütéses időben másztunk felfelé, de az olvadás miatt nem volt könnyű dolgunk – sok helyen patak méretű vízmosások nehezítették az előrehaladást. A hegytetőn elfogyasztott néhány kiló háztartási keksszel a gyomrunkban elkészítettünk egy csoportképet, majd megkezdtük a leereszkedést a meredek északi oldalon: a hó, amiben a cipők teljesen elmerültek és a csúszós lejtők nem engedték, hogy unatkozzunk. Éhesen érkeztünk vissza a szállásra, ezért kapóra jött, hogy az otthon maradóknak köszönhetően csupán néhány perc volt hátra az ebéd elkészültéig. A gulyásleves és túrós csusza hamar elfogyott, ezért sok időnk maradt délutáni rover/kósza programra, kvízdélutánra, majd közös játékokra és beszélgetésekre – ezt csak a vacsora törte meg, de a vállalkozó kedvűek még késő éjjelig társasozhattak.

Huszonötödike már a hazaút készületeivel telt: takarítás, pakolás, mosogatás. Lévén, hogy virágvasárnap volt, a sekrestyéstől kapott barkaágak megszentelése után még két vállalkozó szellemű ifjú az evangélium olvasásában is segédkezett. A buszút már minden különösebb érdekesség nélkül telt, rendben hazaérkeztünk délután egy óra körül. Összességében egy mindenképp emlékezetes kirándulást tudhatunk magunk mögött, ahol szellemileg és fizikailag is sok élménnyel gazdagodhattunk. Nagy köszönet illeti a vezetőket a szervezésért!

 

Boti

 

 6.jpg

Szólj hozzá!

!!!SAVE THE DATE!!!

2018.01.08. 22:25

szerző: Archibald4eva

Szólj hozzá!

December 16-án, szombaton, csapatunk roverei és vezetői rendhagyó módon a Mikulásgyárban való segítéssel karácsonyoztak.

44318d54-d470-4698-8a91-a835b6b90894.jpeg

Délután háromtól este hatig voltunk az 56-osok terén, és többfajta munkakört is kipróbáltunk. Segédkeztünk az ajándékcsomagok átvételi pontjánál, illetve az emberek útbaigazításával is, de a legnehezebb feladatnak a zsilipajtók nyitogatása bizonyult.

8827964d-1e96-41ea-87f2-a142b49fa200.jpeg

Az egyik legjobb dolog talán az volt, hogy nem feltétlenül egymással dolgoztunk, hanem legtöbbször olyan önkéntesekkel, akik máshonnak jöttek, így új embereket ismerhettünk meg.

6e06fbd9-9541-4672-9592-0aab3ef0bfac.jpeg

Nagyon jól éreztük magunkat, minden bizonnyal jövőre is megyünk!

Szólj hozzá!