2010. június 04. írta: [Brn]
Kilencven.

Kilencven.

Ma, június negyedikén kilencven éve, hogy a Versailles melletti Nagy-Trianon palotában aláírták azt a békeszerződést, mely Magyarország számára tragikus veszteséget jelentett; a diktátum bánásmódja, igazságtalansága, érzéketlensége a vesztesek arányérzéke felé nem csak nemzeti és egyéni tragédiákat okozott, de magában hordozta egy második világégés kirobbanását is.

A csapathoz fűződő élményekben is sokszor találkoztunk már a trianoni örökséggel: lenyomatát viseli Kassa, ahová a héforrási táborban mentünk, vagy a Szarvas őrs által széltében-hosszában bejárt Kárpát-medence. Herbert bá' is nagyon sokat mesélt azokról az időkről, amiket elsőként sokkolt az első világháború lezárása. Ezek az emlékek, kapcsok, más országokban megismert magyar cserkészek a legfontosabbak az összmagyarság közösségének megőrzése, és a trauma legyőzése szempontjából.

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr402055667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása