2020. március 21. írta: Botond_P
ProCapistrano Alapítvány

ProCapistrano Alapítvány

procap.png

Egy cserkészcsapat működtetéséhez biztos anyagi háttérre is szükség van, hiszen programjaink, táboraink során a szállások, étkezések és felszerelések költségét magunknak kell előretemtenünk. Ez az igény hívta életre 2013-ban a ProCapistrano alapítványt, melynek segítségével rendezett és átlátható módon tudunk adományokat fogadni, pályázatokon részt venni. Az alapítvány célja a 46. Kapisztrán Szent János cserkészcsapat és a környezetünkben élő fiataloknak szellemi, lelki és testi fejlődését segíteni, továbbá Magyarország természeti értékeinek megismertetése, a környezettudatos gondolkodás bemutatása.

Pénzügyi beszámolók

Alapítványunk pénzügyi beszámolói elérhetőek a Civil Szervezetek Országos Névjegyzékének közzététel keresőjében.

1%

A 2024-es évtől kezdődően lehetőség van csapatunk alapítványa számára felajánlani a személyi jövedelemadó 1%-át.

Kérjük, hogy idei SZJA bevallásod során rendelkezz csapatunk alapítványa javára, segítsd ezzel önkéntes munkánkat! Adód 1%-ának felajánlásával úgy támogathatod cserkészcsapatunkat, hogy az neked egy fillér kiadással sem jár. Köszönjük segíségedet!

További részletek az 1%-ról ezen az oldalon érhetőek el.

Adományozás

Hálásak vagyunk minden egyszeri, vagy rendszeres adományért, mellyel csapatunk tevékenységét támogatják. Ezeket kérjük az alábbi számlára utalják:

  • Számlaszám: 10104105-16060400-01003001
  • Kedvezményezett neve: Procapistrano Alapítvány
  • Közlemény: adomány

Az alapító okirat előszava

Preambulum

Nekünk, akik a rendszerváltás utáni Magyarországon eszméltünk és tanultunk, kivételes kor adatott meg arra, hogy önként alkossunk fogalmakat és önként gyakorolhassuk, mit jelent a közösség és a szabadság. Cserkészcsapatunkat két évtizeddel ezelőtt új élettel megtöltő régi vezetőink átadtak nekünk mindent, amit ők tudtak és éreztek a fiatalok munkájának szervezéséről, törvényeiről, a hitről és a természet tiszteletéről. Feladatunknak érezzük, hogy ezeken a gyökereken és a cserkészmozgalom évszázados hagyományán jól működő, öntevékeny csapatot működtessünk. Fontosnak tartjuk továbbra is táplálni azt a kétezres évek óta formált önképet, hogy csapatunk semelyik másik cserkészközösséggel össze nem téveszthető a folyamatos fejlődésben és növekedésben, a jó társaságban, kreativitásban. Tapasztaltuk, hogy a hibák kijavításának jutalma mindenkor az előrejutás.

Az eltelt időszak tanulsága volt az is, hogy munkánk során nem nélkülözhető a biztos erőforrásbeli háttér, mely jelent fizikai, szellemi és anyagi tényezőket is. Az alapítvány utóbbi két területnek jelent új, szervezett alapot. Az alapítványban újabb tér nyílik a csapatunkért gondolkodni és tenni szándékozó tagjainknak. Ebben a minőségében az alapítványban szerepet vállalók szolgálatot teljesítenek a csapat mindenkori tagjaiért.

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr9715542514
süti beállítások módosítása