2020. augusztus 24. írta: Botond_P
Képes beszámoló a 2020-as deszkáspusztai táborról

Képes beszámoló a 2020-as deszkáspusztai táborról

Készen vannak az idei tábori képek, itt egy kisebb válogatás Laci (Háti) beszámolójával. A fotókat Körte (K), Levi (L), Tojás (T), Eszter (E), Hugi (H) és jómagam (B) készítettük. A bejegyzés végén található linken elérhető Körte összes képe, nagy felbontásban.

Egyszer véget ért a tábor, egyszer véget ér a nyár. Idei csapattáborunk is élményekben, humorban és programokban gazdagon telt. Nagyoroszi mellett a Börzsöny szívében fekvő Deszkáspusztán nem csak a természetben de az égi fényekben is gyönyörködhettünk, láttunk üstököst, hullócsillagot, műholdakat, még a Nemzetközi Űrállomást is.

img_20200713_122711-min.jpg

Előtábori életkép, megfeszített munkával épül a fürdősátor (B)

deszkaspuszta_2020_-2630612-min.jpg

Szabad szemmel is látható volt a Neowise üstökös (K)

Már nagyjából egy hónap telt el azóta, hogy az előtáborozó különítmény meghódította a Drégely vára alatt elterülő táborhelyet. A munka július 12-én kezdődött és gyors tempóban haladt, hála a nagy lelkesedésnek. A csapat 14-én a Gyurgyalag őrssel bővült, akik a GH építésében és az előtáborozók étkeztetésében segédkeztek. Munkájukat dícséri a dakota tűzhely, valamint szemét- és tüzifatároló konyhabútor (közismertebb nevén SMJÖRK). (IKEA-ban hamarosan kapható lapra szerelve - a szerk.)
A csapat többi tagja 16-án érkezett a táborba. Ekkor köszöntötték őket a poliszok vezetői és megmutatták nekik a körleteket, amiket az őrsök rögtön birtokba is vettek. Pár óra múlva már gombaként nőttek a sátrak a rét körül. Ezt követően a farkaskölykök próbáknak néztek elébe, megmutathatták tudományukat bölcs filozófusok kérdéseire válaszolva. A napot tábortűz zárta amiből kiderült, hogyan hozta el Prométheusz a tüzet az embereknek s azok hogyan vesztek össze a tűz hasznán.

deszkaspuszta_2020_-2620386-min.jpg

sam_1315-min.jpg

Az idei keretmese a görög poliszok korát idézte. (K, L)

Másnap egy nyári zápor kapta el csapatunkat, így megmutatkozott az őrsök kreativitása, előkerültek a társasjátékok és kártyák. Az ezt követő napokban nagyon változatos programokon vehettünk részt, volt nyomozós játék, hadijáték komoly stratégiákkal, kézműves nap és még számtalan más. Akik eddig hiányolták a túrát azoknak sem kellett félni, hisz ötödik nap a Börzsöny csodás bércein keresztül elzarándokoltunk a Kemencei strandra, ahol végeláthatatlan játék és pancsolás vette kezdetét, a tarokkpartikról nem is beszélve. A strandon elbúcsúztunk Rovereinktől, akik  az Ipoly hullámainak másnapi meghódítására indultak.

Élet a tábor első felében - a képekre kattintva galéria nyílik

Kedden az összes táborozó útrakelt: a farkaskölykök haza Budapestre, a cserkészek és a kószák pedig Drégely várához, ahol egy Szondi emlékét őrző és mindent eldöntő kűzdelem után szétváltak útjaik. Szerdán ebédre visszatértünk portyákról és együtt elevenítettük fel egy görög olimpia hangulatát, akadályversennyel, fegyveres futással és a röplabda ókori ősével. A versenyeket követően a roverek is megérkeztek Kemencéről és megismertették a többiekkel a "hálózsákos játékot".

Fotók a portyákról és az Olimpiáról - a képekre kattintva galéria nyílik

Este a Minotaurusz labirintusából érkező ijesztő hangokra lettünk figyelmesek, ez volt az idei horrorerdő témája. Az éjszakai rémülések és rémítések után mindnyájan fáradtan tértünk nyugovóra. Csütörtökön a rajok megmutathatták ügyességüket a főzés terén, a cserkészek rizses húst, a roverek tojásos lecsót, a kószák pedig sajtos-tejfölös lángost készítettek.

sam_1680-min.jpg

A zsűri a lecsó plottyanását vizsgálja (L)

A kilencedik nap ismét esett, de szerencsére időben el tudtuk kezdeni a tábor bontását, nem ázott el minden felszerelésünk. Az esti tábortüzet egy hagyományteremtő teaház követte a kószák szervezésében.
Másnap könnyes búcsút vettünk a táborhelytól és hazaindultunk. Ezután már csak az utótáborozók maradtak Deszkáspusztán, akik néhány óra további pakolás után tértek haza. 

sam_1708-min.jpg

Rönkfák elszállítása a Rangerral (L)

deszkaspuszta_2020_-2640252-min.jpg

Mire eljött a hazautazás ideje, mindenki kellően kiráradt (K)

A beszámolóba csak a képek egy apró töredéke fért, aki kíváncsi a többire is, ezen a linken megtalálja őket:

>> Katt ide további képekhez << 

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr9216173746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása