2021. október 04. írta: Botond_P
Beszámoló és képek a 2021-es szentbalázsi csapattáborról

Beszámoló és képek a 2021-es szentbalázsi csapattáborról

Igaz, sok víz lefolyt a Kaposon az idei csapattáborunk lezurlta óta, nem mulasztjuk el közölni a fényképeket, melyek idén Loviberi és Tojás jóvoltából kerülhetnek ide.

Elhalasztott KNT ide, vagy oda, lelkes vezetőségünk idén nyáron is nagy lendülettel vágott neki tábort szervezni, mely sokak emlékezetébe biztosan az utóbbi idők egyik legjobb cserkészélményeként vésődött be. Farkaskölykökkel együtt mintegy 110 cserkészünk vonult le a közeli Zselicbe, azon belül is Szentbalázsra, ahol a dombok között egy mesésen szép ősfás liget volt otthonunk két hétig. Azért, hogy a leérkező őrsök számára készen álljon az infrastruktúra, előtáborozóink négy napon át megfeszített erővel dolgoztak, felépítve az elmúlt tíz év túlzás nélkül legjobban felszerelt táborát. (Erről bővebben itt)

Még néhány előtábori pillanat

Július 10-én a csapat apraja-nagyja hajnalban kelt, hogy három óra utazás után végre bevonuljanak a táborkapu alatt és űrlények ellen harcoló ügynökökké váljanak. Az első napokban főképp a körletek felépítésével foglalatoskodtunk, de a Farkaskölykök próbájára is ekkor került sor. Vasárnap Grácián atya, korábbi pasaréti plébános érkezett hozzánk és tartott misét nekünk. Eddigre javarészt készen álltak a különböző építmények, melyekért építőik az őrsök versenyében jutalompontokat kaptak. Hétfőn egy nagyszabású játék keretében ismerkedtünk a közgazdaságtan egyes fortélyaival, napszemüvegekkel és űrhajó-alkatrészekkel kereskedve a rét minden szegletében. Délután a kószák és roverek egy instant-falunap keretében segítettek néhány négyzetméter szedrest kiirtani a szentbalázsi temetőben. Esténként természetesen elmaradhatatlanok voltak a tábortüzek, sőt nagy öröm, hogy több új játék is született hozzájuk.

Képek az első néhány napból (galéria)

Negyedik reggel a táborlakók nem kis meglepetésükre vezetőiknek csak hűlt helyét találták, így maguk közül kellett újakat válasszanak. Délutánra persze minden visszaállt a megszokott rendbe, olyannyira, hogy egy nagyszabású hadijátékot csaptunk a BIK-kel közösen.  A másnapot a kaposvári strandon töltöttük, nyitástól zárásig, jól kifáradva a vízben és a napon. Este a keretmesében is felkerült a pont az i-re, lelepleződtek ugyanis az imposztor űrlények, úgy tűnt, minden szál el lett varrva.

Képek a hadijátékról és a csapatfotó

Csütörtök reggel minden rajunk elindult a maga útjára, a Farkaskölykök haza, a többiek pedig portyázni: a Cserkészek Kaposvárra túráztak, a Kószák busszal mentek Patcára, a Roverek ("a legmadarabb raj") pedig hosszas vitát követően a Csepegő-kő forráshoz, vegyes közlekedési módokat használva. Egy éjszaka távollét után mindnyájan visszatértünk a táborba, sőt, felnőtt csapattagjainkkal és családjaikkal is kiegészültünk, idén először létrejött a családos altábor. Egészen eddig forróság uralkodott, nem ritkán 35°C közeli hőmérsékletekkel, pénteken azonban megérkezett az eső és tábor végéig el sem ment. Szerencsére nem értek teljesen felkészületlenül a viharok, így csak néhány újonnan létrejövő patakot és tavat kellett megszűntetni itt-ott...

 Képek a tábor második feléből (galéria)

Szombat délután felnőtt cserkészeink jóvoltából különböző állomásokon beszélgethettünk velük érdekesebbnél érdekesebb témákról, a mentőhelikopterektől a környezetvédelemig. Az utolsó előtti nap ismét vasárnapra esett, ezért elzarándokoltunk Szentbalázs központjába és részt vettünk a helyi templom szentmiséjén. Délután kegyes volt az időjárás, így sort keríthettünk egy utolsó közös játékra és tábortűzre. A 10. napra már csak a tábor lebontása maradt, melyet az esős idő ellenére sikerült gyorsan elvégezni, így kimerülten, de rengeteg közös élménnyel gazdagodva térhettünk haza. Külön köszönet illeti az utótáborozókat, akik aznap estig még segítettek a felszereléseink elrakásában és kiteregetésében!

Az összes képet sajnos nem tudjuk itt a blogon közölni, azonban a következő linken elérhető egy nagyobb terjedelmű válogatás:

>>LINK A VÁLOGATÁSHOZ<<

 Igazi ínyenceknek pedig itt a teljes tábori képanyag (különös tekintettel a kószákról, roverekről, vezetőkről készült "kompromittáló" felvételekre):

>>LINK<<

A képek bármilyen felhasználása engedélyhez kötött!

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr1016707710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása