2013. február 21. írta: [Brn]
Létrejött csapatunk alapítványa

Létrejött csapatunk alapítványa

Nagy örömmel tudatjuk, hogy hosszas előkészítő munka után idén év elején végre tényleg életre hívtuk csapatunk önálló alapítványát. A ProCapistrano Alapítványon keresztül ezentúl hatékonyabban intézhetjük pályázati ügyeinket, a jövőben pedig adományokat is gyűjthetünk.

Szervezetünknek menetrendszerűen írtunk alapító okiratot is. Alább ennek bevezetőjét, az úgynevezett preambulumot idézzük.

Preambulum

Nekünk, akik a rendszerváltás utáni Magyarországon eszméltünk és tanultunk, kivételes kor adatott meg arra, hogy önként alkossunk fogalmakat és önként gyakorolhassuk, mit jelent a közösség és a szabadság. Cserkészcsapatunkat két évtizeddel ezelőtt új élettel megtöltő régi vezetőink átadtak nekünk mindent, amit ők tudtak és éreztek a fiatalok munkájának szervezéséről, törvényeiről, a hitről és a természet tiszteletéről. Feladatunknak érezzük, hogy ezeken a gyökereken és a cserkészmozgalom évszázados hagyományán jól működő, öntevékeny csapatot működtessünk. Fontosnak tartjuk továbbra is táplálni azt a kétezres évek óta formált önképet, hogy csapatunk semelyik másik cserkészközösséggel össze nem téveszthető a folyamatos fejlődésben és növekedésben, a jó társaságban, kreativitásban. Tapasztaltuk, hogy a hibák kijavításának jutalma mindenkor az előrejutás.

Az eltelt időszak tanulsága volt az is, hogy munkánk során nem nélkülözhető a biztos erőforrásbeli háttér, mely jelent fizikai, szellemi és anyagi tényezőket is. Az alapítvány utóbbi két területnek jelent új, szervezett alapot. Az alapítványban újabb tér nyílik a csapatunkért gondolkodni és tenni szándékozó tagjainknak. Ebben a minőségében az alapítványban szerepet vállalók szolgálatot teljesítenek a csapat mindenkori tagjaiért.

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr575095440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása