2019. március 17. írta: Consty
Márciusi emléktúra- avagy 46-osok a csúcson

Márciusi emléktúra- avagy 46-osok a csúcson

Márc. 15. alkalmából csapatunk néhány oszlopos őrsei és tagjai ( Gyurgyalag, Mangó, Róka, Boldi, Zsombor..) egy emléktúrán vettek részt. Természetesen nem szabad kihagyni a BIK-et sem, akik szintén jelen voltak. 

A Batthyány téren találkoztunk 07:30-kor. Hévvel a csillaghegyi megállóig mentünk, ahonnan a rajt indult. Gyors becsekkolás után egy kisebb várakozás vette kezdetét. Nem nagyon értettük miért nem indulunk.. Végül kiderült Kacziánra vártunk- aki remélhetőleg már bekerül a Guinness Rekordok Könyvébe, hiszen szerintünk évek óta megdönti a MÁV összes késését. A dicsőséges pillanat után útnak indultunk a 15 km-es túrának. 

Útközben különböző feladatokat és kérdéseket oldottunk meg. Például: Melyik magyar feleségének köszönhetjük a magyar kokárdát? - tudom, hogy úgyis ráguglizol ezért elárulom: Az elfogadott válasz Petőfi Sándor felesége Szendrey Júlia volt. Ezek mellett szemeteszsákot is kaptunk, így minden szemetet amit találtunk felszedtük...hiszen a cserkész szereti a természetet, jó az állatokhoz és kíméli a növényeket. (most se guglizz, ez a 6-os törvény). 

Az állatokról annyit, hogy volt aki a kutyáját hozta, volt aki a házi vaddisznóját. Jól bizonyítja ezt a következő kép:(félreértés elkerülése érdekében a bal oldali a vaddisznó).

paty.jpg

A túránk felénél találtunk egy barlangot: Mackó-barlang. Egyesek bemerészkedtek a barlangba, mások, mint a fent említett úriember: Kaczián úgy gondolta tökéletes lenne kibérelni a helyiséget és ott élni. Hiszen szomszédok a környéken nincsenek és a hangszigetelés is tökéletes. Sajnos, a főbérlőt: Mackó urat nem találtuk, így lőttünk pár fotót és továbbálltunk. 

csopkep.jpeg

Kaczián és a leendő lakása:

kacz.jpg

Nagy-Kevélyre felérve, kicsit megpihentünk, hisz az időjárás is ellenünk dolgozott.

2222.jpg

A hegyről lefele nagy volt a csúszás- és itt most nem az egyetemi félévi csúszásokra gondolok,- hanem a sárra. Akkora volt a sártenger, hogy még Mózes se tudta volna ketté választani. 

A célba beérkezve zsíros kenyér és tea várt ránk.

1111.jpg

Az emléklap se maradt el:

mango.jpg

Októberben ismét megyünk, reméljük többen is csatlakoznak hozzánk!

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr414696366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása