2009. április 01. írta: kontár[Kalmano]
pokerface

pokerface

Az első sikereken felbuzdulva múlt pénteken (márc 27) megtartottuk a második 46os pókerpartyt. A most megjelent 14 ember között találkozhattunk régi arcokkal, de a társaság fele újonc volt. Az előző estéhez hasonlóan most is két asztalon folytak a küzdelmek (no limit hold'em).

A játékosok számára a kihívást a gyors vaktét emelkedések okozták, így többen már a játék elején sok zsetonnal lettek gazdagabbak, köszönhetően a bátor licitálgatásnak. Az egyes asztalnál foglalt helyet a játék elején Zsidi Kristóf (aki a Supernovák befejező csatára), Kürtös Nándor (unokatesóm), Jakabb Marci, és Miki (Zita tesói, lásd még sítúra), Alex, Jakus Máté, és jómagam. Kristóf gyorsan chipleaderré avanzsált, miután egy 8-K fullal, és egy drillel ment két pár, illetve nagy lap ellen. Később  ezt a posztját egészen a saját játékának végéig tartotta. Utána Zita vette át tőle a chipeket, és végül az előkelő 3. helyet szerezte meg a játékban. Később kézben K-Kval vertem Miki nagy lapját, és vittem el egy 1800-as potot. (A játék elején mindenki 1000 értékű chipet kapott). Végül Kristóf egyszerre ütötte ki Marcit, és Alexet, majd átadta Zitának a zsetonjait.

A kettes asztalnál 3 hölgy, és 4 úr foglalt helyet (név szerint Alrendt Anna, Matits Kriszti, Pethes Laura, illetve Boldvai Mate, a Constantinovits brothers, és Dér Ádám). A lányok elég jól teljesítettek, Milánhoz pedig kegyes volt Fortuna, így Ádámot (aki a mezőny legtapaszaltabb játékosa) gyosan legatyázták. Azonban ő sem hagyta magát, és többször all-in ment az életben maradásért. Az este legizgalmasabb leosztására egy órát kellett várni, amikor is 3 ász jött le a flopban (lásd 1. kép). Persze 3an játékban maradtak, és a river után Milán kezében felvillant a 4. ász (lásd 2. kép).

Miután 7  játékos kiesett, a megmaradt embereket összeültették, (Zita, Nándi, Ádám, Anna, Kriszti, Máté, Milán, Kálmán). Ekkor már viszonylag magas, 100-200 vaktétekkel játszottunk. Ádám rendelkezett a legkevesebb, Milán pedig messze a legtöbb zsetonnal. Máté kis idő után a 7. helyen fejezte be a játékot. Anna kiesése után Milán egyre magabiztosabban kezdett el játszani. Miután A-9et kellett flop előtt dobnom, a következő körben újra A-9et osztottak le nekem. Mivel Ádám, és Kriszti viszonylag kevés zsetonnal rendelkeztek, megkínáltam Zitát és Nándit 1200as emeléssel. Zita dobott, Nándi all-in megadta. Ez után azonban Milán is betolt a potba 1200at, amire nem igazán számítottam. Ez után figyelmetlenségemben (abban a tudatban, hogy show down van), megmutattam a lapjaimat, így Milán a K-8-10 flop után egyszerűen belevitt egy all-in-be. A 4. lap J volt, így még maradt egy nyitott sor esélyem, illetve egy A pár is elég lehetett. Persze az 5. lap egy 5 volt, és MIlánnál felbukkant egy K-3, így megnyerte az 5000-es potot. Ádám azonban egyre jobban játszott, így Kriszti kiesése után újra nyílt sisakossá vált a küzdelem. Végül Zita és Ádám is all-in ment Milán ellen, aki 6-6 lapokkal végül két párral megnyerte a versenyt (lásd 3. kép. A másik kezében a főnyeremény látható, egy üveg Leffe). Ezúton is gratulálunk neki!

Legközelebbi alkalommal más játékokkal is megismerkedhetnek majd az érdeklődők.

1. kép: A flop

 

 

 

 

 

 

 

2. kép: Milán A pókere.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. kép: A győztes :)

 

 

 

 

 

 

 

 

Szószedet: chip=zseton; pot=a tétek összessége;all in=a játékos az összes zsetonját betolja a potba; flop=az első 3 középre leosztott lap; turn=a negyedik lap; river=az ötödik lap;chip leader=a legtöbb zsetonnal rendelkező játékos

 

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr941039646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása