2012. június 30. írta: Don Milano
Csapatretró - titkos Szarvas-képek a félmúltból

Csapatretró - titkos Szarvas-képek a félmúltból

Megdöbbentő és szenzációs hírt adunk közre! Legújabb kutatásaink szerint a csapat jelenlegi vezetői, roverei is voltak egykoron fiatalok, vagy inkább fiatalabbak! Felfedezésünket fényképekkel is alátámasztjuk, ezért most néhány fotó erejéig tekintsük meg csapatunk egykoron igencsak meghatározó alakulatának, a Szarvas őrsnek titkolt, elfeledett archívumát! A borzongató múltat csak néhány kép erejéig van erőnk most megidézni, gyenge idegzetűeknek így is sokkoló élmény lehet ugyanis. A tárlatot némi csapattörténeti kommentárral is ellátjuk, hiszen a mai ifjoncok számára a történelem eme távoli fejezetei szinte ismeretlenek lehetnek...

Négy Szarvas kotyvaszt Pulán.jpg

Eme 2003-as, pulai nagytáborban készült fényképen az őrsi főzőversenyen ügyeskedő Szarvas őrs négy tagját láthatjuk, akiket a mai fiatalok közül sokan csak névből ismerhetnek. Bal szélén az ifjú Balázs guggol, aki ekkoriban a csapatújságot (hohó, ilyen is volt!) szerkesztgette, mellette a báránytekintetű Ádám áll (Ossian-póló!), középen a mostanság SkiJamben aktívkodó Kanyó András pózol, míg jobboldalt a cikk szerzője tekint melankolikusan a jövőbe. (Felhívom a figyelmet a tagok jellegzetes cipőviseletére!)

Avatás 2001.jpg

Még mélyebbre ástunk a múltban, a 2001-es fogadalomtétel utáni őrsi fotót közlünk. Balról jobbra: Balázs, Barna, Ádám, Milán, Kálmán (magas cukiságfaktor), Endre és Attila (őrá már csak a legöregebbek emlékezhetnek) látható. Érdekesség, hogy ebben az időben a fogadalomtételek mind a pasaréti templomudvaron zajlottak, ahogy ezen a korábban publikált 1992-es videóban is látható.Endrebalsziget.jpg

A képen Czitrovszky Balázs és Tóth Endre (közismert őrsi nevén Tesőv) feszít, a felvétel a 2003-as Szigeten készült. (Még pár éve is bevett gyakorlat volt a tavaszi családi nap, amelyet szinte mindig a Hajógyári-szigeten tartottunk.) Endre pulóvere tükrözi az őrsben évekig uralkodó heavy metal-kultuszt, Balázs egyenruha-viselésében pedig két hiányosságot fedezhetnek fel az éles szeműek.

Cserkészbálon 2004 III (kicsi).jpg

E felvétel még jóval a Barney Stinson-féle a suit-up mánia előtt készült, 2004-ben az Országos Cserkészbálon. A pozőr Szarvasok igen változatos elegáns ruhákban jelentek meg e jeles eseményen, hogy aztán fontoskodó arccal korzózzanak a báli nyüzsgésben. Egy alkalommal még akciófilmet is forgattunk itt, talán egyszer előkeressük azt is...

Kálmán zászlóval.jpg

E lehengerlően bájos felvételen Kálmán és Kaczián Marci látható, akik a Virágos-nyeregben tartott 2003-as zarándoklat után celebrált misén a csapatzászlóval feszítenek. Az esemény a gercsepusztai templomnál készült. Külön figyelem illeti Kálmán elszánt és Marci idealista fejét, illetőleg Kálmán övét.

Eme méltán híressé vált fényképen a Szarvas őrs teljes létszámban pózol a Kis-Cohárd tetején, Erdélyben, a Gyilkos-tó fölött. Jah igen, és mindez 2004 nyarán, az őrs életében meghatározó első (egyhetes!!) erdélyi portyán. A tagokon jól láthatóan már a szürke nyakkendő csüng. Érdekesség Endre sárga színű carpathiás pólója, amely a 2001-es közép-európai dzsembori emléke.Kaja2005.jpg

A kissé viseletes, ugyanakkor dicsőségtől sugárzó tekinteteket 2005-ben kapták lencsevégre, amikor az őrs négy rambó tagja egy országos akadályversenyen (KAJA) vett részt (kemény éjszakai és nappali feladatokkal). Az őrs a dicsőséges második helyezést érte el. Figyelmünket felkeltheti Öcsi angol egyenruhája, amelyet orv módon csapatunkban használt egy időben, illetőleg a cikkszerző nyakában csüngő st-kagyló ("csatakagyló").

alap8.jpg

A mesterséges tablókép a 2004-es állapotokat rögzíti, és azt gondoljuk, önmagáért beszél. Talán érdemes elmélyedni Kálmán diszkrét mosolyában vagy az őrsvezető hajdani hajviseletében, esetleg András, ill. Barna filmszínészi tekintetében. A háttérben a Káli-medence látszik, ahol csapatunk vadregényes nyaralója, a KKK (Káptalantóti Kapisztrán Kunyhó) is elhelyezkedett.

Szilveszteri Szarvasok 1999-ben.jpg

Igazi kincs ez az archív felvétel, amely volt csapatparancsnokunk, Herbert bá otthonában készült, nagyondurvánrégen, 1999. december 31-én. A szilvesztert ugyanis itt töltöttük páran vidám mókázással. A kép bal oldalán a pici Öcsi vigyorog, mellette Endre gesztikulál. Jobb szélén Matusik Ági és Orbán Vera, akik az akkor még Kakukkfűnek nevezett őrs (későbbi Ördögmák) tagjai voltak.

Mára ennyit a múltidézésből, de ne féljetek, a csapattörténelem nagy könyvét azért még fel fogjuk lapozni párszor.

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr624620667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása