2016. január 17. írta: [Brn]
Ünnep: 25 évvel ezelőtt alakult újjá csapatunk!

Ünnep: 25 évvel ezelőtt alakult újjá csapatunk!

dsc_2710-2.jpg


Mi is alig hittük el, de eltelt negyed század: 25 évvel ezelőtt, 1991 januárjában kezdődött újra a cserkészmunka Pasaréten. A kommunista hatalom 1948-ban országszerte megtiltotta a cserkészet működését; aki ezután egyenruhát húzott, cserkész módjára táborozott, portyázott, a törvényeinkre esküdött, a börtönt kockáztatta – vagy valami még rosszabbat. Így csapatunk (mely 1930 óta működött) sem tehetett másként, mint megszüntette tevékenységét. A rendszerváltás után Herbert báék 1990 decemberében adtak fel toborzó hirdetést a Budapest Országúti Római Katolikus Egyházközség körlevelében. Az első tagok januárban jelentkeztek, így ehhez a hónaphoz kötjük az újjáalakulást is.

A fenti kép a 0. pillanatot köti össze a jelennel: amikor a csapat még csupán egy apróhirdetés volt, és amikor már nagy, erős közösség, több mint 20 éves múlttal.

A vezetőség tavaly ősz óta készül a jubileumra. Január 16-án szombaton nagyszabású vezetői találkozót tartottunk, mi, régiek és újak, Vencel testvértől Albertéken és Enikőéken át a törzs jelenlegi tagjaiig. Volt vetítés, kiállítás, koccintás. (Beszámoló és képek hamarosan!) Ám ez nem minden.

Május 21-én szombaton délután nagy, szabadtéri csapattalálkozót tartunk minden valaha volt és mai 46-os Kapisztránnak. Ez lesz a 25 év megünneplésének csúcspontja.

Kérjük, hogy jegyezzétek fel ezt a dátumot. Részletekkel hamarosan jelentkezünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr638280200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása