2020. június 05. írta: Botond_P
Csapatunk megemlékezése a trianoni békeszerződés 100. évfordulóján

Csapatunk megemlékezése a trianoni békeszerződés 100. évfordulóján

2020 június 4-én, a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség kezdeményezésére a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma megrendezte az "Összetartozásunk Tüze" rendezvényt. Ennek célja, hogy ezen a napon budapesti idő szerint 20:20-kor világszerte tüzek gyúljanak az ország területe kétharmadának elcsatolását eredményező szerződés aláírásárának emlékére. Csapatunk a rover és kósza korosztályok révén csatlakozott a kezdeményezéshez és szép számban gyűltünk össze a Gercsepusztai Boldogasszony Templomnál:

img_1802-min.JPG

Este nyolc után húsz perccel (2020...) aztán mi tüzünk is meggyulladt, mintegy 6000 másikkal együtt világszerte, ennyien jelezték megemlékezési szándékukat a gyujtsukmeg.ma oldalon. (Ha a jövőben az oldal megszűnne, itt egy archivált verzió egy nappal korábbról: link)

img_1813-min.JPG

A Cserkészinduló és a Himnusz eléneklése után Barna jóvoltából ráhangolódásképp meghallgattuk Karinthy Frigyes Levél kisfiamnak – Trianon emléknapjára című írását. Az este további részében pedig egy BiPi-tűz keretein belül a békeszerződés saját életünkre gyakolt hatásáról, külhoni magyarokról, elvándorlásról és nemzeti identitástudatról beszélgettünk. Külön örömünkre szolgált, hogy nem csak Kálmán és családja, de az arra járók közül is jónéhányan csatlakoztak hozzánk.

A képeket P. Boti készítette

img_1814-min.JPG

mvi_1826_moment-min.jpg

img_1820-min.JPG

img_1866-min.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr7115741242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása