2010. december 06. írta: [Brn]
►dec.6.: a Miklós–Miklós-tengely

►dec.6.: a Miklós–Miklós-tengely

Minden illetékesnek boldog névnapot

Bár tegnap éjjel nagyon sietett, sikerült elkapni a valódi Mikulást egy röpinterjúra, aki nagy örömmel beszélt a Hajmási Péter blognak.

H.P.: Erősen tartja magát a híresztelés, hogy azért piros a Mikulás mindenhol december hatodikán, mert a Coca-Cola Company reklámjához annak idején így találták ki.
M.: Jól is nézne ki! Ezt én is sok helyről hallottam már, viszont csak városi legenda, hoax. A kólás cég reklámgrafikusa, Haddon Sundblom a harmincas években csupán továbbvitte a korábbi Mikulás-ábrázolások hagyományait. Bevallom őszintén, sokszor én sem látom át a körülöttem kialakult katyvasz minden részletét. Annyit azért javaslok megjegyezni, hogy mégiscsak azért pakolnak szerte a világon édességet ezen a napon a gyerekek cipőjébe, mert a III-IV. század fodulóján Kis-Ázsiában egy jószándékú ember, akit Miklósnak (Aghios Nicolaos) hívtak szétosztotta vagyonát az elesettek között. (Amúgy ne áruljátok el senkinek, de névbitorlási pert is fontolgatok a Coca-Cola ellen!)

H.P.: Milyennek látja a kiosztott csokoládék és virgácsok arányát a 46-os csapattagok között?
M.: Erről nem nyilatkozom.

H.P.: Haha, mindjárt gondoltuk. Köszönöm az interjút.

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr212496557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása