Információk csapatunkról érdeklődők számára
2012. február 02. írta: [Brn]

Információk csapatunkról érdeklődők számára

toborzas.jpg

Kedves csapatunk után érdeklődő szülők, barátok!

A személyes iskolai felhívás (ahogy hagyományosan mi mondjuk: toborzás) sok információ, benyomás mellett sem képes minden szükséges/fontos üzenetet átadni csapatunkról, ezért elkészítettük ezt a blogbejegyzést, hogy teljesebb képet kaphassanak rólunk és a cserkészmunkáról.

(A tágabb értelemben vett ifjúsági mozgalomról ajánljuk a Magyar Cserkészszövetség honlapján is fellelhető információkat, itt inkább csapatunkról lesz szó.)

A 46. sz. Kapisztrán Szent János Cserkészcsapat a pasaréti ifjúságszervezés fontos pilléreként jött létre még a két világháború között; a negyvenes évek végétől a rendszerváltásig tartó kényszerű „szünet” után öregcserkészeinknek köszönhettük a csapat új alapokra helyezését. A kétezres évek elejére kialakult új, fiatal vezetői közösség aztán máig töretlen növekedésnek indította a pasaréti cserkészetet. Nagyjából 10 év alatt 100 fővel növekedett csapatunk, nyári, kéthetes nomád táborozásaink is egyre népszerűbbek.

A csapat tagjai 5-10 fős őrsökben hetente találkoznak 1,5-3 órás gyűlések/foglalkozások erejéig. Minden őrs tagja egy rajnak is: a rajok havonta egyszer tartanak közös találkozót. Törekszünk minél gyakrabban természetközeli programokat szervezni a csapattagoknak, akár őrsben, akár rajban, akár az egész csapat szintjén.

Nagyjából 120 fős csapatunkban hattól huszonhat éves korig mindenféle korosztály megtalálható. A „korfa” 11 és 18 éves kor között a legszélesebb.

Őrsvezetőink 16 és 22 év közötti fiatalok, akik önkéntesként végzik munkájukat. Mindegyikük a csapatban kezdte annak idején - kiscserkészként/farkaskölyökként.

 

Néhány beszámoló korábbi programjainkból:

Nyári táborunk 2013-ban:
http://46os.blog.hu/2013/08/13/kistabor_utan_nagytabor_elott_elso_fotos_beszamolo

Sítúra csapattagokkal:
http://46os.blog.hu/2009/03/30/situra_beszamolo_i

Csapattagok a 2013-as árvízi védekezésnél:
http://46os.blog.hu/2013/06/07/budatetenynel_segedkeztunk_a_gatepitesben

Csapattagok a 2010-es iszapömlés utáni kármentésben:
http://46os.blog.hu/2010/10/19/csapattagok_az_iszapar_helyszinen_devecserben

Rover tavaszi tábor:
http://46os.blog.hu/2010/04/19/kepek_beszamolo_tavaszi_tabor

Jelentés a svédországi dzsemboriról:
http://46os.blog.hu/2011/08/02/jelentes_a_sved_dzsemborirol
 

Elérhetőségünk:

kapisztran [at] gmail [.] com

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr633907239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.