2012. augusztus 21. írta: [Brn]
Társadalmi munka és helyi együttműködés a 2012-es táborban

Társadalmi munka és helyi együttműködés a 2012-es táborban

Image00558.jpg

Hatéves, 2006 óta működő hagyomány csapattáborainkban egy-egy olyan nap megszervezése, amikor a tábor összes résztvevője kimozdul a rétről/patakpartról, és a hozzánk legközelebb eső településen valamilyen társadalmi munkát vállal, vagy más helyi együttműködés keretében dolgozik, találkozik a helyiekkel. 2012-es sártványpusztai nagytáborunk Tardoshoz esett a legközelebb, beszerzéseink döntő része is itt történt, így kezdetben az itteni községvezetéssel vettük fel a kapcsolatot - később azonban egy nagyon szívélyes találkozás után a tőlünk kissé távolabb fekvő Süttővel is kitűnő viszonyt sikerült kialakítani.

A mintegy 1600 lelket számoló Tardoson vállaltuk a községközpontban álló buszmegálló letakarítását, majd teljes festését. A munkában a BIK raj lányai jeleskedtek.

Image00514.jpg

A munka egész nap tartott; szerencsére az időjárás engedte a gondtalan festést.

Image00541.jpg

Image00577.jpg

Tardos közelében két őrsünk önkéntes szemétgyűjtésen is részt vett; a kálvária környékét és egy tanösvényt jártak végig, takarítottak ki. (fotók erről sajnos nem készültek)

Helyi együttműködést alakítottunk ki továbbá tardosi lakosokkal is: a roverek meglátogatták a legidősebb helytörténészt, aki a település bányászmúltjáról beszélgetett velük, gazdagon illusztrálva saját élettörténetével.

A cserkészrajok 3 őrse egy helyi vállalkozónak segített otthonában, cserébe egy-két program megszervezésében nyújtott segítségéért. Az alábbi képek erről szólnak.

Image00559.jpg

Image00534.jpg

A polgármesterrel egyeztetve csapattagjaink Süttőn is vállaltak némi munkát a falunapot követő pénteken - cserébe sok segítséget kaptunk a városvezetéstől táborunk infrastruktúrájának működtetéséhez.

Köszönjük továbbá a tardosi rádiómúzeum gyűjtőjének és működtetőjének, hogy időt és energiát nem spórolva kalauzolta végig nagyjából 30 táborozónkat rádiói között!

Ennyit a 2012-es falunapról.

Üdvözölnek mindenkit:

a tábori nyulak

awLiUty1gg7cnZN5Vij9mEIX5jN1fJZlV5xecXdzudE.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr764724913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása