2012. október 01. írta: [Brn]
Elképesztő: első portyáján van túl a Padlizsán őrs! (Vác, szept. 7-9.)

Elképesztő: első portyáján van túl a Padlizsán őrs! (Vác, szept. 7-9.)

padlizsan_2.jpg

Az alábbi beszámolót Jakab Eszter és Dávid Anna írták - a szerk.

Ebben a szövegrészletben szembesülni fogtok azzal, hogy milyen szuper egy Padlizsán-portya! Először is, a mi közösségünk király! Nagyon jól megértjük egymást, így nem meglepő, hogy nagyon jól telt ez a portya is.

A vonaton beszélgettünk és meséltünk egymásnak, így gyorsan eltelt az egész. Amikor megérkeztünk, lepakoltunk és felmértük a terepet. Egy jót röpiztünk, majd jöttek is a szuper programok: kimentünk a főtérre és „felesz vagy merszet” játszottunk. Hát, elég égés tud lenni... Mikor hazamentünk, egy jó kis kvízjátékot játszottunk, ami nagyon buli, sőt még hasznos információkatt is szerezhettünk. Este pedig gyertyák mellett imádkoztunk egy kicsit. Most az ember azt hinné, hogy vége volt a napnak, de ez nem így volt! Ezután berendeztük az ágyainkat, majd jöhet a film! A jó hosszú film után sokáig fennmaradtunk dumálni.

padlizsan_1.jpg

Reggel nehéz volt az ébredés. Mikor nagy álmosan kikászálódtunk az ágyból, Dorka, a mi kedvenc őrsvezetőnk és unokatestvére, Vilma finom reggelivel várt minket. Majd egy kis emésztés, és jöhet még egy program. Két csapatra oszlottunk, kimentünk a városba és kérdésekre kellett válaszolnunk. Sokáig elszórakoztunk vele, nagyon izgalmas volt. Kora délután találkoztunk a háznál, gyors ebédfőzés, és már ettünk is. Majd irány strandolni! Jót fürödtünk, úszkáltunk, de a legfontosabb az, hogy jól éreztünk magunkat. Hazamentünk, vacsoráztunk és megint egy izgalmas program várt minket. Éjjeli cukorkavadászat volt: az őrstagok elindultak a városba cukorkáért! Megtankoltunk magunkat édességgel, haza mentünk, beszélgettünk, felidéztük a tábori emlékeket, zenét hallgattunk és buliztunk egy jót. Aznap este is imádkoztunk és utána mindenki fáradtam dőlt be az ágyba.

Reggel Dorkáék szó szerint ki kellett ráncigáljanak minket az ágyból. Egy jót reggeliztünk, majd elmentünk misére a székesegyházba. Mise után készítettünk egy őrsi fotót, majd hazamentünk, takarítottunk és már rohantunk is a vonathoz, nehogy elkéssünk. (Dorka kis híján lekéste.) A vonaton még egy utolsó beszélgetés, majd végső búcsút vettünk az első padlizsán portyánktól.

padlizsan_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr464814718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása