Információk csapatunkról érdeklődők számára
2012. február 02. írta: [Brn]

Információk csapatunkról érdeklődők számára

toborzas.jpg

Kedves csapatunk után érdeklődő szülők, barátok!

A személyes iskolai felhívás (ahogy hagyományosan mi mondjuk: toborzás) sok információ, benyomás mellett sem képes minden szükséges/fontos üzenetet átadni csapatunkról, ezért elkészítettük ezt a blogbejegyzést, hogy teljesebb képet kaphassanak rólunk és a cserkészmunkáról.

(A tágabb értelemben vett ifjúsági mozgalomról ajánljuk a Magyar Cserkészszövetség honlapján is fellelhető információkat, itt inkább csapatunkról lesz szó.)

A 46. sz. Kapisztrán Szent János Cserkészcsapat a pasaréti ifjúságszervezés fontos pilléreként jött létre még a két világháború között; a negyvenes évek végétől a rendszerváltásig tartó kényszerű „szünet” után öregcserkészeinknek köszönhettük a csapat új alapokra helyezését. A kétezres évek elejére kialakult új, fiatal vezetői közösség aztán máig töretlen növekedésnek indította a pasaréti cserkészetet. Nagyjából 10 év alatt 100 fővel növekedett csapatunk, nyári, kéthetes nomád táborozásaink is egyre népszerűbbek.

A csapat tagjai 5-10 fős őrsökben hetente találkoznak 1,5-3 órás gyűlések/foglalkozások erejéig. Minden őrs tagja egy korosztálynak, azaz rajnak is: a rajok havonta egyszer tartanak közös találkozót. Törekszünk minél gyakrabban természetközeli programokat szervezni a csapattagoknak, akár őrsben, akár rajban, akár az egész csapat szintjén. Módszerünk lényege a játszva tanulás, hogy a gyerekek élmények útján ismerjék meg a természet szépségeit, mindennapi praktikákat, hazánkat, vallásunkat.

Nagyjából 120 fős csapatunkban hattól huszonhat éves korig mindenféle korosztály megtalálható. A „korfa” 11 és 18 éves kor között a legszélesebb.

Őrsvezetőink 16 és 25 év közötti fiatalok, akik önkéntesként végzik munkájukat. Mindegyikük a csapatban kezdte annak idején - kiscserkészként/farkaskölyökként.

Szeretettel várjuk 2-5. osztályos gyerekek jelentkezését évente induló új őrseinkbe!

Néhány beszámoló korábbi programjainkból:

 

Elérhetőségünk:

kapisztran@gmail.com

Golarits Kristóf (Homokhegyi Farkasfalka rajvezető / legfiatalabb korosztály):+36203824312

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr923907239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajmási Péter

A 46. sz. Kapisztrán Szent János cserkészcsapat közösségi blogja. Rántott csirke. Bontott csirke. Bumm.

Facebook-oldalunk

Csapatinsta

süti beállítások módosítása