2014. július 13. írta: [Brn]
Nagy Tábori Beszámoló (Perőcsény 2014.)

Nagy Tábori Beszámoló (Perőcsény 2014.)

_MG_1103.JPG

Egy héttel ezelőtt ért véget 2014-es nagytáborunk. Elkészült a beszámoló, mégpedig Lebó és Berci tollából. A bejegyzést Barna képelte fel, Zsófi, Lilla, Zsombor és a saját képeiből. Örüljetek neki, osszátok stb.

 

Véget ért egy újabb tábor, zárul Miki móka tára. Sok élménnyel gazdagodtunk, új barátságok kötődtek. Jobban megismerhettük egymást a perőcsényi táborban, miközben együtt dolgoztunk, pihentünk, játszottunk.

A Perőcsény melletti Pados réten táboroztunk, amely a Duna-Ipoly Nemzeti Park része. Illetve egészen pontosan: annak határán helyezkedik el. A kilátás a rétről mindenki tetszését elnyerte - de nem csak szép volt, hanem jó időjárás-előrejelzőként is szolgált: elég volt elnézni a Fátra és a Selmeci hegyek irányába, és máris látni lehetett, mi közeledik felénk.

_MG_1354.JPG

Kilátás a táborhelyről (Fotó: Zsófi)

_MG_1013.JPG

 A tábor felé vezető út

 

A tábor építése június 24-én kezdődött és nagyon jó ütemben haladt, hála az előtáborozók magas létszámának és a lelkesedésnek.

DSC_0828.JPG

Épül a tábori fürdő, csővezetékkel, napelemmel meg mindennel

 

A csapat 27-én érkezett meg, még a farkaskölykök nélkül, délelőtt 11 körül. Ekkor megjelentek a vogonok, akik tisztázták embertelen szándékukat az emberiséggel szemben. Intergalaktikus sztrádát szándékoztak építeni, melynek útjában állt a Föld. Hogy bolygónk ne szűnjön meg létezni, bizonyítanunk kellett, hogy méltóak vagyunk  a létezésre. Egyes történészek ezt az időpontot veszik a nagy BABHÁBORÚ (TÖTÖTÖTŐŐŐ) kezdetének. Ennek részleteit Barna tisztázta a versengő őrsökkel, mivel ő vette fel a kapcsolatot az idegenekkel. Naplóbejegyzései vizsgálása közben tudhattuk meg, hogy már hónapok óta autodidakta módon próbálta elsajátítani a vogon nyelvet. (Ez csak részigazság - Barna) Az őrsök minden cselekedetét babokkal értékelték a vezetők.

_MG_0525.JPG

A vogonok első megjelenése

 

Az első két nap jórészt építkezéssel telt, valamint egy fergeteges nyitó tűzzel, majd egy gondolkodtató detektíves játékban kiderült, hogy Vincenzo nem halt meg. A harmadik napon olyan játékokat játszottunk, amiket eddig még SOHASEM! A változást mindenki higgadtan kezelte. Másnap mindkét raj és a BIK csapat is elindult, hogy egy kiadósat portyázzon a környező falvakban.  Mire másnap visszaérkeztünk, a tábor televolt „kis izékkel” (by: Bálint). Ekkor tudtuk meg, hogy a babokért különféle szolgáltatásokat vehetünk, mint: Extra gyümölcs az őrsnek, Paksi Endre-éneklés Bolditól és Alextől, egy vad terepjárózás Bálinttal, és még sorolhatnánk. Még aznap este megfigyelhettünk, hogy zsigerelnek ki egy vaddisznót, majd megtörtént friss cserkésztestvéreink beavatása. Nagyon szép volt!

_MG_0541.JPG

Sátorépítés

_MG_1246.JPG

Őrsi asztal

_MG_1912.JPG

 Egy másik őrsi asztal

_MG_1222.JPG

Zászlószertartáson

_MG_0722.JPG

 

_MG_1482.JPG

DSC_0870.JPG

A 2014-es tábori CD

_MG_0605.JPG 

 

Hatodik nap akadályversenyen vehettünk részt egy rövid túra keretében, majd rekreálódtunk a wellness programon. Ez időtájt komponálta a tábori dalt a Pókbangók és a Kopasz©, melynek címe Perőcsény Song. Nemsokára elérhető lesz iTunes-on, Google Play-en, valamint SoundCloudon.

DSC_0877.JPG

Disznó is vendégeskedett a táborban, az az igazság

DSC_0076.JPG

 Tűzoltók segítették a tábor vízellátását

DSC_0895.JPG

Bass Totond on the top (a Hollőkőnél)

 

Másnap falunapon sokféle programon vettünk részt, és igyekeztünk segíteni a falunak (pl. vadászati ismeretek, horgászás, szemétszedés – szemetet nem találtunk). Mikor hazatértünk, kézműveskedtünk mindenféléből mindenfélét. Gyönyörű munkák készültek. Másnap pancsoltunk a családias hangulatú kemencei strandon, ahol közös játékok is voltak a vízben. Szombaton a vezetők távollétében sem állt meg az élet a táborban. Olimpia (méta, röpi, frizbizés) volt, majd lelkinap, amit Donát atya  zárt egy misével. A táborzáró tűz után fakultatív tűz körül alvás volt.

_MG_1466.JPG

_MG_1409.JPG

Falunapon

 _MG_1418.JPG

_MG_1597.jpg

_MG_1649.JPG

unnamed_1.jpg

_MG_1940.JPG

_MG_1484.JPG

 _MG_1524.JPG

_MG_1862.JPG

 _MG_1473.JPG

 

Másnap könnyes szemmel bontottunk a tábort, és fel-fel emlegettük a tábor emlékezetes pillanatait. Ezután zakatolt vissza a vonat Budapestre, rajta a két csapattal. Eközben az utótáborosok összepakolták a közös tábori felszerelést, majd ők is hazaindultak. Estére már mindenki hazaért.

_MG_1531.JPG

_MG_1694.JPG

_MG_2020.JPG

P1140012.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://46os.blog.hu/api/trackback/id/tr646505533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása